MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#51 23-02-2013 08:40

luclodder
Pro
@ Heerlen
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Aperture versus Lightroom.

whistling

Laatst bewerkt door luclodder (23-02-2013 08:41)


[ o ] luclodder fotografie
www.luclodder.com |
flickr | twitter/luclodder | weblog

Offline

 

#52 23-02-2013 09:07

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: Aperture versus Lightroom.

Deskman schreef:

Dat lijkt me amper een ! waard. Of wel? Een G5 zal ook nog amper vlot genoeg zijn om wélke handeling in Lightroom dan ook op een beetje bevredigend tempo af te werken.

Als het om het laatste en snelste model G5 gaat dan zal dat niet zo snel zijn als op een mac pro maar waarschijnlijk wel werkbaar. Als het zou werken!

@ luc, je comment toch maar door een whistling vervangen wink

Toch denk ik dat er wat verschillen zijn in hoe beiden omgaan met correcties.
En de verloop filters vind ik prachtig werken!
En bij "oude" foto's van mijn D70 kan ik nu wel de meeste ruis uit de schaduwen weg filteren.

Van de andere kant is de interface van LR wat minder "doorzichtig" als die van Aperture.

Offline

 

#53 23-02-2013 09:19

luclodder
Pro
@ Heerlen
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Aperture versus Lightroom.

Ja @3dguy... dacht dat het weer een nieuw topic was... bleek het die oude koe te zijn ;-)


[ o ] luclodder fotografie
www.luclodder.com |
flickr | twitter/luclodder | weblog

Offline

 

#54 23-02-2013 09:24

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: Aperture versus Lightroom.

Ja sorry dat ik die "oude koe" weer uit de sloot heb gehaald!

Maar jou reactie was nog steeds relevant wink

Offline

 

#55 23-02-2013 13:54

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Aperture versus Lightroom.

3dGuy schreef:

Als het zou werken!

Lightroom is inmiddels 64bits intel-only. En niet voor niets - algemene klacht bij de introductie van LR4 was de enorme traagheid ten opzichte van LR3 maar er wordt ook achter de schermen veel meer gedaan.

Of iedereen er blij mee is durf ik niet te zeggen. Ik heb vooral aan de I/O kant de boel sneller gemaakt, en dat is duidelijk een van de bottlenecks.

Offline

 

#56 16-04-2013 14:50

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Aperture versus Lightroom.

Lightroom 5 beta is uit. Er is steeds minder reden om nog een uitstapje naar Photoshop te maken met de uitgebreide correctietools. Ik hoop dat ze ook aan de snelheid nog wat kunnen sleutelen...

Offline

 

#57 16-04-2013 15:01

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: Aperture versus Lightroom.

Dat er steeds meer in Lightroom kan is wel handig!
En hopelijk vertraagd dat de gebruikssnelheid niet extra!

Voor LR 5 moet je volgens de Minimum system requirements ook minimaal 10.7 hebben!

Ligt de snelheid niet ook aan hoe groot de catalogus is?

Toevallig geeft Jared Platt op dit moment weer allerlei tips voor het gebruik van LightRoom op CreativeLive
http://www.creativelive.com/live2

Offline

 

#58 16-04-2013 15:49

MacMickey
Pro
@ Corusant
Geregistreerd: 17-08-2006
Website

Re: Aperture versus Lightroom.

Offline

 

#59 21-04-2013 10:20

luclodder
Pro
@ Heerlen
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Aperture versus Lightroom.

Deskman schreef:

Ik heb vooral aan de I/O kant de boel sneller gemaakt, en dat is duidelijk een van de bottlenecks.

Hoe heb je dat gedaan!?
Een SSD ingebouwd?


[ o ] luclodder fotografie
www.luclodder.com |
flickr | twitter/luclodder | weblog

Offline

 

#60 22-04-2013 07:31

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Aperture versus Lightroom.

Ja, een degelijke SSD voor mijn systeem en programmatuur, een gewone harddisk voor het vulmateriaal als iTunes en een 2x1TB raid0 voor mijn fotomateriaal.

Het is zelfs aan te raden om de bibliotheek op een SSD te zetten en de bestanden 'elders'

En dan haal ik met mijn SSD nog niet eens topsnelheden  maar ongeveer de helft omdat en de Pro een SATA300 bus zit.

Als je ook op zoek bent naar zoiets zou je misschien beter een  Accelsior kunnen kopen omdat deze bootable is (mijn eSATA kaartje is dat niet), uitgebreid kan worden, later extern in een Thunderbolt doosje gebruikt kan worden en wel topspeed haalt, ook in een (oude) MacPro.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB