MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 23-04-2012 13:22

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Lacie 5BIG netwerkdisk

Heeft iemand ervaring met die bakkie?
http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?id=10485

Ik werk thuis met Aperture en wil vooral mijn beeld op een soort server hebben.
Zodat ik er op afstand af en toe ook bij kan. Maar dat het toch wel hier in huis online staat.

Voordeel van deze is dat hij groeien kan... van 1 tot 5 slots.

http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?id=10477
Dit is een andere versie, kleiner... maar daar kun je nog weer externe schijven op aansluiten.

Ik ben niet veel op lokatie maar soms een week of 3 weg.
Dan zou ik graag mijn werk kunnen benaderen. 

Iemand ervaring met deze?
of.. .zeg je ...  andere nemen?

Budget speelt zeker een rol.
Dropbox is geen optie


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#2 23-04-2012 13:54

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Ik heb zelf een Synology DS212+ gekocht, ideaal.

http://www.synology.com/

En doordat er "gewoon" linux op draait kan je er net ff iets meer mee dan met alleen een netwerk storage zoals die van lacie.

:-)

Offline

 

#3 23-04-2012 14:12

kjeld
Pro
@ Amsterdam
Geregistreerd: 19-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Als je de keus hebt kun je inderdaad beter eens bij Synology kijken. Heb zelf een LaCie 2Big aangeschaft. De eerste was al stuk toen ie aankwam, de vervanger werd weliswaar snel toegestuurd, maar in werking beviel dat apparaat me totaal niet. En begaf de voeding het ook nog eens. Een bekend probleem wat LaCie ook toegeeft, maar het maakt de gebruikerservaring er niet prettiger op.

Heb daarna een DS712+ van Synology aangeschaft. Kostte wat meer, maar hij kan ook veel meer. Bovendien heeft Synology een prima gebruikersforum, uitgebreide informatie op de site en in de handleiding en een veel vriendelijker gebruikersinterface van de software.
Ik zou het wel weten. En bespaar niet op de grootte, want hij is toch weer zo vol.

Offline

 

#4 23-04-2012 15:12

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Volgens mij heeft de Drobo het afgelegd tegen o.a. Synology, toch?


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#5 23-04-2012 15:18

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

MacBeer schreef:

Volgens mij heeft de Drobo het afgelegd tegen o.a. Synology, toch?

Jups,.. Drobo is belachelijk traag, veel te duur, en maakt heel erg veel herrie,.. :-)

Offline

 

#6 23-04-2012 21:57

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Nog een stem voor de DS712+. Begint met 2 schijven, maar kan groeien naar 7. smile

Offline

 

#7 23-04-2012 22:27

macpro
Pro
@ 3e byte rechts
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

HSL schreef:

MacBeer schreef:

Volgens mij heeft de Drobo het afgelegd tegen o.a. Synology, toch?

Jups,.. Drobo is belachelijk traag, veel te duur, en maakt heel erg veel herrie,.. :-)

+1


"I tawt I taw a puddy tat!" Tweety

Offline

 

#8 24-04-2012 07:48

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Die DS712+ lijkt me idd het perfecte startpunt.
Zeker de doorgroei naar de extra 5 schijven.
Wat een fijn ding zeg.
Starten met een redelijk betaalbaar iets en als het bevalt doorgroeien.

Dank voor de tip.
Hier ga ik mee aan de slag.

Nu hopen dat Aperture en dit beetje samen willen werken. :-)


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#9 24-04-2012 08:51

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Volgens mij is het idee van je foto's via een netwerkschijf elders benaderen voorlopig een riante no-go.

Ik kan me niet voorstellen dat de database zich er lekker bij voelt en kan me ook niet voorstellen dat je beeld over iets minder dan glasvezel vlot genoeg is om er iets mee te kunnen doen.

Om nou thuis de boel over het netwerk te jagen om er eens in de zoveel tijd vanaf elders bij te kunnen lijkt me ook niet de meest doortastende setup.

Mijn raid leest met 245MB/s
Een USB portable schijfje met 40MB/s
Dorbo (met niet zo snelle Caviar Green) met 35MB/sec
Een portable schijfje aan mijn AirPort (vast niet de snelste) met 6MB/s

Mijn Drobo800 doet hier dus nog immer braaf (en stilletjes) zijn werk, maar als opslag van het archief, niet als opslag van mijn foto's-in-bewerking waar ik een raid voor in mijn MacPro heb zitten. Maar ik denk niet dat ik er nog snel een Drobo bij zou kopen...

Offline

 

#10 24-04-2012 15:39

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

hmm.... 

Ik moet thuis sowieso iets van netwerk hebben denk ik.
of moet ik toch nu weer al mijn plannen omgooien.

Er moet toch iets te bedenken zijn dat je beeld bij je kunt hebben (of bereikbaar) vanaf andere plekken dan hier thuis.
T is niet dat ik 100000 beelden nodig heb. Als kan ik maar een beeld of 10 even door sturen soms.

zucht....  toch nog maar eens opnieuw beraadslagen dan


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#11 24-04-2012 17:03

kjeld
Pro
@ Amsterdam
Geregistreerd: 19-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Je kunt hem toch als backup gebruiken? Werk op je Mac, backuppen naar de Synolgy-server. En die is weer altijd van elders te benaderen.
Bovendien kun je hem ook inrichten als ftp-server, zodat klanten zelf bij mapjes kunnen komen.

Offline

 

#12 24-04-2012 17:13

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

10 beelden is dan al snel 250MB Met een upload van een gewone ADSL-up verbinding van 2Mbits/s ben je al een kwartier bezig met laden. En dan heb je nog geen database, geen thumbnails, geen overhead.

Maar dit is een beetje een herhaling van zetten.

Offline

 

#13 24-04-2012 17:23

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Ja zo iets hoopte ik te gaan doen.


Ik hoef niet te uploaden.
Als ik maar -in het geval dat- wat beeld kan ophalen.

Laatst bewerkt door fritsdebeer.com (24-04-2012 17:24)


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#14 25-04-2012 10:54

kjeld
Pro
@ Amsterdam
Geregistreerd: 19-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Het meegeleverde Photostation is geen optie?
http://www.synology.com/dsm/home_home_a … p?lang=nld

Offline

 

#15 25-04-2012 13:35

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Heel simpel,.. thuis een synology neerzetten,.. zorgen dat je bepaalde mapjes op de synology "synced" met een server in een datacenter, dan kan je ook op locatie er sneller bij.

Offline

 

#16 25-04-2012 14:37

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Top, nu opzoek naar dat vernuftige apparaatje

:-)


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#17 25-04-2012 14:48

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

fritsdebeer.com schreef:

Ik hoef niet te uploaden.
Als ik maar -in het geval dat- wat beeld kan ophalen.

Downloaden op een bepaalde locatie van een servertje thuis gaat met de uploadsnelheid want is feitelijk uploaden vanaf thuis.

Syncen met een server in een datacenter (of bij Amazon of Google of een andere cloud-dienst) zou heel goed kunnen maar als je daar terrabytes gaat neerzetten kost dat ook nog wel het een en ander.

Maar goed, ik ben geloof ik de enige die wat sceptisch is over het op afstand bestieren van een Aperture bibliotheek...

Offline

 

#18 25-04-2012 15:13

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

fritsdebeer.com schreef:

Er moet toch iets te bedenken zijn dat je beeld bij je kunt hebben (of bereikbaar) vanaf andere plekken dan hier thuis.
T is niet dat ik 100000 beelden nodig heb. Als kan ik maar een beeld of 10 even door sturen soms.

Bedoel je dat je de beelden die je thuis op je netwerkschijf hebt staan naar iemand toe will kunnen sturen als ze daar om vragen?

Kan dat dan niet rechtstreeks vanaf die schijf naar de klant?

Bewerken zal lastiger zijn omdat je de foto dan op je Macbook moet hebben staan voor de bewerkingen en daar dus naar toe moet halen.

Of zou je daar een mac voor kunnen gebruike die je op afstand bediend?

Offline

 

#19 25-04-2012 15:26

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

3dGuy schreef:

Bewerken zal lastiger zijn omdat je de foto dan op je Macbook moet hebben staan voor de bewerkingen en daar dus naar toe moet halen.

Nee hoor,.. Ik heb hier 4mbit upload en als de aperture library niet al te groot is gaat het openen en bewerken van files helemaal prima, ja 't is niet snel, maar dat hoeft ook niet altijd op locatie.

Offline

 

#20 26-04-2012 08:28

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: Lacie 5BIG netwerkdisk

Oke die 4Mbit  heb ik niet eens als download!
En dat zal de komende jaren ook niet echt sneller worden!

Maar heb je dan al je foto's in de Aperture libray op die thuis server staan?
Of heb je de library op je MB(P) staan en de foto's buiten de library?

Dat zo je dus wel de previews en de bewerkingen bij je hebben maar de volle resolutie beelden alleen op de server.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB