MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#176 06-08-2008 15:13

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: het grote Time Machine topic

Ik krijg deze melding de laatste dagen ook. En ik heb een screensaver aan staan. Die maar eens uitzetten en kijken of de melding blijft.


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#177 08-08-2008 21:03

Albertus
@ Dokkum
Geregistreerd: 11-10-2006

Re: het grote Time Machine topic

Vanmiddag bij de mac weggelopen terwijl Dashboard op het scherm stond. Nu ik zojuist weer achter de mac kruip, zie ik dat Time Machine dezelfde melding geeft, namelijk dat de reservekopie niet kon worden voltooid....

Offline

 

#178 09-08-2008 09:46

tennapel
Pro
@ Rotterdam
Geregistreerd: 18-08-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

Het gebeurt mij regelmatig, moet iets te maken hebben met de kwaliteit van de verbinding. Meestal gaat het probleem vanzelf weg, of is het opgelost wanneer de mac opnieuw gestart is.


Life is a stage, but the play is badly cast * Oscar Wilde

Offline

 

#179 09-08-2008 10:02

sturb
@ Roermond
Geregistreerd: 23-12-2007
Website

Re: het grote Time Machine topic

heb het ook een tijdje gehad, maar plotseling stopte het. Al die tijd zat hij verbonden met een FW800 kabel, dus een verbindings probleem?

In system.log vond ik deze verwijzing:
Aug  8 17:02:48 iMac-2 /System/Library/CoreServices/backupd[436]: Starting standard backup
Aug  8 17:02:48 iMac-2 /System/Library/CoreServices/backupd[436]: FSMatchAliasBulk returned -35 while resolving alias to backup target
Aug  8 17:02:53 iMac-2 /System/Library/CoreServices/backupd[436]: Backup failed with error: 19

Blijkbaar kan hij de backup target niet vinden.

Heb ook wel eens andere foutmeldingen gehad.
als je zoekt in system.log op backupd zie je al je meldingen van time machine

Laatst bewerkt door sturb (09-08-2008 10:03)

Offline

 

#180 10-08-2008 20:48

Albertus
@ Dokkum
Geregistreerd: 11-10-2006

Re: het grote Time Machine topic

Opnieuw was er de melding

Time Machine-fout

Reservekopie kan niet worden voltooid. Er heeft zich een fout voorgedaan bij het kopiëren van bestanden naar het reservekopievolume.

Deze keer geen screensaver of Dashboard actief. Wel was het weer na een langere periode van inactiviteit. Ik heb een Iomega 500 Gb externe hd in dezelfde vormgeving als de Mini aangesloten via FireWire 400. De aansluiting lijkt OK.

Wat is hier aan de hand? Ik maak me zo langzamerhand - gezien de regelmaat van de meldingen -  wel enige zorgen over de kwaliteit van de backups.

Offline

 

#181 20-08-2008 19:27

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

Bij mij wordt vanaf 1 april de boel met TM gebackupt. Ik heb nog nooit iets terug hoeven halen en nog steeds niet. Maar toen ik net eens even keek in het TM scherm bleek ik helemaal geen backup te hebben staan. Ik kan niet terugbladeren in het TM-scherm terwijl wel alles op de externe HD staat en ook echt elk uur een schrijfsessie gedaan wordt.

Iemand enig idee hoe dat zit??

Offline

 

#182 20-08-2008 20:06

macpro
Pro
@ 3e byte rechts
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

Wat ik in zo'n geval als eerste zou doen is nogmaals de juiste harde schijf selecteren voor de Time Machine backup.


"I tawt I taw a puddy tat!" Tweety

Offline

 

#183 20-08-2008 20:56

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

Dát had ik al geprobeerd: no result sad

Offline

 

#184 18-11-2008 22:50

Steff
@ Part Dieu
Geregistreerd: 07-12-2006

Re: het grote Time Machine topic

Even een klein shopje.

Ik zoek me rot naar een mogelijkheid in het systeem om een USB stick mee te nemen in de backup. Time Machine zet hem zelf, naast overige externe schijven, in het uitsluit hokje. Als ik hem daar weer wil verwijderen is het niet mogelijk ... erg jammer.

Offline

 

#185 13-01-2009 18:12

Dicespark
@ Eindhoven
Geregistreerd: 24-08-2007
Website

Re: het grote Time Machine topic

Even hierop inhaken...

ik heb time machine aan de praat met een netwerk schijf van Lacie. Via disk utility heb ik een sparse disk image ofzo aangemaakt, zodat time machine snapt hoe t werk. En dat werkt dus ook allemaal prima... 'back-ups' in volle gang.

Nu stoor ik me alleen aan het feit dat, wanneer time machine actie onderneemt, en de netwerk schijf gemount wordt, komt dat icoon dus ook op t bureaublad te staan. Ik weet 't, je gaat er niet dood aan, maar t is meer een schoonheids issue...

is hier een oplossing voor, dat ik 'm of kan verstoppen op t bureaublad ofzo?


** The Royal Institute **
grafisch ontwerp, product ontwerp & creatief consultancy
* personal creative design portfolio *
* Twitter *

Offline

 

#186 13-01-2009 18:15

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

Dicespark schreef:

is hier een oplossing voor, dat ik 'm of kan verstoppen op t bureaublad ofzo?

Nee, dit komt doordat het niet ondersteund wordt, als je een timecapsule zou hebben dan werkt het wel op de normale manier.

Ik heb een timecapsule en (op een niet officieele manier) ingesteld dat de timemachine images niet groter mogen worden dan 250GB per stuk, en heb dan exact hetzelfde probleem, Erg jammer dat dat inderdaad niet anders kan.

Offline

 

#187 13-01-2009 18:35

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

Je kunt toch in je findervoorkeuren opgeven dat je netwerkschijven niet op je bureaublad te zien krijgt... Of geldt dat weer niet voor NASsen?

Offline

 

#188 13-01-2009 19:06

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

het gaat niet op de hele schijf, maar om de sparseimage zelf die op je bureaublad gemount wordt.

Offline

 

#189 13-01-2009 19:23

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

CD's DVD's en iPods uitzetten...

Offline

 

#190 13-01-2009 20:22

rijsberman
@ die ene zwarte piste
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

gek, ik zie ze wel in de finder, maar niet elders.


"Never delegate understanding" - Charles Eames

Offline

 

#191 29-10-2010 20:59

Roesch
@ Amsterdam
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: het grote Time Machine topic

Ik draai al een poosje Time Machine op een externe schijf.
Nu vroeg ik me ineens af, als mijn iMac affikt, of gestolen wordt of wat dan ook dat ik een nieuwe mac besluit te kopen, kan ik dan mijn bestanden makkelijk van mijn TM schijf op een nieuwe Mac of een op een nieuwe verse HD zetten?

Ik neem aan dat het moet kunnen, iemand ervaring?

Ik heb wel eens een bestand terug gehaald om te kijken hoe TM werkt, maar een volledig installatie of home folder terughalen op een andere machine is een actie die ik niet even voor de grap ga uitproberen.

Offline

 

#192 29-10-2010 21:54

ateliereb
@ Lochem
Geregistreerd: 28-10-2007
Website

Re: het grote Time Machine topic

Kan prima. Opstarten via Mac OS cd en dan via hulprogramma's installeren vanaf de TM backup.

Offline

 

#193 29-10-2010 23:30

Roesch
@ Amsterdam
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: het grote Time Machine topic

dank

Offline

 

#194 22-02-2012 21:20

Merkava
@ Vught
Geregistreerd: 05-01-2007

Re: het grote Time Machine topic

Iemand enig idee waarom TM de 'oude' backup wil overschrijven ?
De oude TM backup is wel gewoon te bekijken dus ik snap niet helemaal waarom TM deze bestanden na het maken van een nieuwe TM back up wil verwijderen.

De backup staat op een WD mybook samen met een andere TM folder van mijn MBP die (nog?) geen problemen heeft.



http://dl.dropbox.com/u/60147/Photos/TM.jpg


De waarheid verzin je niet.

Offline

 

#195 22-02-2012 21:36

macpro
Pro
@ 3e byte rechts
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: het grote Time Machine topic

Geen idee.
Ik kreeg die melding met enige regelmaat toen ik nog een harde schijf aan een Airport Etreme had hangen.
Tegenwoordig hangt die backup shijf aan een Mac mini met Lion Server en ik heb laatst weer die melding gehad.

Je ontkomt er echter niet aan en zult een nieuwe kopie moeten maken..


"I tawt I taw a puddy tat!" Tweety

Offline

 

#196 22-02-2012 21:47

Merkava
@ Vught
Geregistreerd: 05-01-2007

Re: het grote Time Machine topic

Bedankt voor de snelle reactie.

Helaas voor de back-up, dan maar een nieuwe TM back-up draaien.


De waarheid verzin je niet.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB