MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 31-08-2011 13:30

Roesch
@ Amsterdam
Geregistreerd: 18-09-2006

Airport Express regelmatig de weg kwijt

Ik heb problemen met mijn Airport Express (een oudere 800.11g).
Ik gebruik de AE om muziek naar de stereo te streamen vanuit iTunes.

Sinds ik een nieuw modem heb (KPN experia box, een ZTE H220N) verlies ik regelmatig de verbinding met de AE en blijkt dat de AE zijn instellingen kwijt is.

Ik heb de AE al regelmatig moeten resetten en opnieuw moeten instellen via het configuratieprogramma.
Regelmatig heeft het configuratieprogramma moeite met het vinden van de AE of blijft die hangen op het schrijven van de configuratie.

- Netwerk verbinding via ZTE verloopt prima.
- Ik ben aan het zoeken geweest naar een kanaal zodat mijn streaming music niet teveel haperde (daar heb ik af en toe last van)
- Het systeem heeft wel gewerkt, maar soms verliest de AE verbinding terwijl ik muziek luisterde.
- ik configureer de AE als onderdeel van bestaand draadloos netwerk om te kunnen streamen.
- Mac-adres van de AE staat in de lijst van de ZTE

Ik weet niet zo goed waar ik moet starten met zoeken naar de oplossing.
* hoe controleer ik of de AE niet gewoon stuk is.
* kan het met g/n netwerk instellingen te maken hebben.
* moet ik het in de ZTE instellingen zoeken
* moet ik het in de AE instellingen zoeken.

Offline

 

#2 31-08-2011 21:07

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Re: Airport Express regelmatig de weg kwijt

Roesch schreef:

- Mac-adres van de AE staat in de lijst van de ZTE

Gebruik je MAC adres filtering?
Zo ja, heb je dat al eens uitgezet en geprobeerd of dat hielp?

Welke encryption gebruik je op je draadloze netwerk? (WEP, WPA, WPA2)
Het je daar al mee gespeeld?

En dan het kanalengebeuren. Met iStumbler gekeken waar je buren zitten?

Offline

 

#3 01-09-2011 09:31

Roesch
@ Amsterdam
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Airport Express regelmatig de weg kwijt

Nee, geen MAC filtering. Maar de lijst met verbonden apparaten geeft ook t MAC-adres. Dus ik bedoelde te zeggen dat de AE bij het modem bekend is.

WPA2, nog niets mee gedaan, ga ik komende dagen uitproberen.

Kanalen. ik wordt er een beetje gek van. Ik woon in een Amsterdams appartement met VEEL netwerkburen. Vooral in de woonkamer heb ik zo een lijst van 20 netwerken. Ik ben een beetje aan het zoeken. en probeer 1, 6 en 11 uit.  In mijn modem is ook een 'automatisch' keuze, maar dat leverde geen goede verbinding.
Maar kan het kanaal te maken hebben met het kwijtraken van de instellingen van de AE?

Laatst bewerkt door Roesch (01-09-2011 09:31)

Offline

 

#4 01-09-2011 18:22

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Re: Airport Express regelmatig de weg kwijt

Tja. De nieuwe AirPort Express ondersteunt ook de 5GHz band. Daar zal het vast minder druk op de kanalen zijn. Tenzij je allemaal Macyuppen om je heen hebt.wink

Offline

 

#5 04-09-2011 12:44

Roesch
@ Amsterdam
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Airport Express regelmatig de weg kwijt

Ik zou graag vooraan beginnen met uitzoeken.
Is er een soort hardware test die je kunt draaien om uit te zoeken of een Airport Express stuk is?

Offline

 

#6 04-09-2011 15:06

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Re: Airport Express regelmatig de weg kwijt

Kun je niet van een vriend(in) een andere, nieuwere Express lenen om een weekendje uit te testen?

Als ik het zo lees zit je probleem in het feit dat de G-kanalen bij jou in de buurt overbezet zijn. (Maar netwerkproblemen van een afstand oplossen blijft een moeilijke tak van sport...)

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB