MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


  • Forum
  •  » Video
  •  » canvas in final cut aanpassen

#1 12-04-2010 16:43

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

canvas in final cut aanpassen

Ik monteer normaal gewoon op 3:4 of een maat daar ergens in de buurt.
Output is dan altijd wel goed.

Maar nu heb ik een klusje met 2     3:4 beelden naast elkaar  dus 3: 8 eigenlijk.

De vraag is;

Hoe kan ik dit canvas in FC (express) beter schalen in canvas.

Ik heb nu te veel zwart boven en onder zeg maar.
Ik kan deze setting (na 3 uur spitten) niet echt vinden.

En zo ook de output (hoewel ik daar denk ik wel uit kom.

Ik hoor graag een hint van waar ik beter kan gaan zoeken in het dikke 10000000 pagina boek  :-)


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#2 13-04-2010 09:30

snowjunk
@ Gork, ZH
Geregistreerd: 20-09-2006
Website

Re: canvas in final cut aanpassen

Wat is je bedoeling precies (uitvoer)?

Een canvas van 8:3 is niet echt een videonorm zeg maar.. Dit gaat je in FCP(e) domweg niet lukken (op een zinnige manier).

Wat wordt je eindproduct?

Een showtje op twee tv's naast elkaar (met gesyncte content (vb van scherm 1 naar scherm 2 lopen)), of op 1 tv twee beelden naast elkaar?

In het eerste geval zou ik wat sneller uitwijken naar AfterEffects. Hier kun je wel alle soorten en maten canvassen aanmaken die je later in een nieuwe standaardcompositie plaatst (x2) en rendert.

In geval twee ontkom je niet aan zwart onder en boven, of je moet je moet gaan kroppen links (en/of rechts).

Terugkomend op mijn eerste zin dus. Wat wil je precies gaan maken en waarvoor? Dat kan ik niet direct uit je vraag opmaken.

Offline

 

#3 13-04-2010 09:38

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: canvas in final cut aanpassen

Het wordt een filmpje voor internet.       (630 x 191 px) 

2 beelden naast elkaar als een soort dia show zeg maar (even plat gezegd)

Links is een beeld met fotos (sequens ) van een paar seconden en daarna rechts het zelfde.

Nogmaals.. .gewoon editten en normale output is geen probleem... maar dit... ik kom er even niet uit.


De bedoeling uiteindelijk is dat het korte filmpje (bestaande uit fotos) ondersteund wordt met muziek.
De timing daarvan is cruciaal en 2 losse filmpjes is dus niet en optie.

Maar nu na 200 tutorials bekijken en boeken lezen...
Dan toch de vraagbaak maar even raadplegen  :-)


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#4 13-04-2010 09:39

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: canvas in final cut aanpassen

(Misschien is er wel een VEEL betere manier natuurlijk... dat kan maar zo)   :-)


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#5 13-04-2010 11:12

snowjunk
@ Gork, ZH
Geregistreerd: 20-09-2006
Website

Re: canvas in final cut aanpassen

Okee..
Dan zou ik gewoon het filmpje maken in FCP(e) en daarna in de export door Quicktime Pro/Compressor/Adobe Media Encoder/MPEG Streamclip* bijknippen en bijschalen.

Als je in je standaard FCP(e) omgeving blijft werken, dan heb je ook nog je normale afkijk en je blijft in de standaard omgeving...

*) of welke compressor je ook gaat gebruiken

Offline

 

#6 13-04-2010 11:18

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: canvas in final cut aanpassen

Top!!

Nu nog 1 stapje verder...

Voor film weet ik wel hoe ik een splitscreen edit maak...
(V1 en V2..... )
Je geeft je motion aan en scale enzo....

Maar nu ben ik dit filmpje aan het opbouwen uit fotos.

Dat kan ook met scale en positie... maar op 1 of andere manier moet ik dat bij elke foto aangeven waar die moet staan.


(voor elke sequens zijn een stuk of 15 / 20  beelden / fotos)

Maar per beeld wil hij opnieuw weten waar het moet staan.

Heb geprobeerd met copy en paste atributes... maar dat wil niet.

Nog een idee?    (ik ben er bijna uit:-)


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 

#7 13-04-2010 11:39

snowjunk
@ Gork, ZH
Geregistreerd: 20-09-2006
Website

Re: canvas in final cut aanpassen

je foto-sequence opbouwen in een aparte tijdlijn en de tijdlijn in je splitscreen-edit gooien? of kom je dan niet uit met je synchronisiteit?

Offline

 

#8 13-04-2010 11:41

fritsdebeer.com
Pro
@ Alkmaar
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: canvas in final cut aanpassen

goeie!
ga ik proberen


Frits de Beer / Hollandse Hoogte

Offline

 
  • Forum
  •  » Video
  •  » canvas in final cut aanpassen

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB