MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 10-10-2006 10:08

Dotcpu
Pro
@ Utrecht
Geregistreerd: 19-09-2006

Programma's via verschillende IP's draaien.

Hallo Macminders,

Op mijn stage zit ik via het LAN aangesloten op het netwerk. Er is ook een draadloos netwerk beschikbaar, maar daarmee heb ik geen toegang tot de fileservers.

Over het LAN is bijna alles dicht gegooid, poort 22, irc, msn, alles.
Over het WLAN werken deze echter allemaal.

Mijn vraag is dus:
Bestaat er een programma waarmee je per programma kan aangeven via welk IP ze verbinding met het internet maken?

Offline

 

#2 10-10-2006 17:46

jeroenimo
@ waddenzee
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

VPN servertje opzetten thuis en dan lekker tunnelen, je kan programma's niet *zo* maar even een ander poort nummer laten gebruiken, dan zou je wel conflicten krijgen natuurlijk, als opeens de mail op poort 80 binnen komt en de webserver in eens via de ftp poort zou gaan..

Nee je beste optie om dus een ssh tunnel te bouwen naar huis, of een vpn verbinding naar je modem waardoor je in feite thuis op je eigen LAN zit, maar goed je baas zal niet voor niets alles dicht timmeren ;-)


Why is it both computer affectionados and junkies are called "users"?

irc.freenode.net #macminds

Offline

 

#3 11-10-2006 00:35

Dotcpu
Pro
@ Utrecht
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

Nee je begrijpt het verkeerd. Ik heb op het werk 2 verbindingen. 1 via het LAN, en 1 via het WLAN. Als ik alleen op het WLAN zit, kan ik gewoon alles doen, behalve op de fileservers binnen het netwerk. Op die servers kan ik alleen als ik op het LAN zit. Als ik de verbindingen allebei tegelijk open, lijkt het erop dat alleen de LAN verbinding gebruikt word.

Wat ik wil is dat bijvoorbeeld mijn IRC client via de WLAN verbinding gaat, en mijn finder via het LAN.

Offline

 

#4 11-10-2006 08:46

QJB
Pro
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

Als het LAN gebruikt maakt van een andere prive reeks (10.x.x.x, 172.x.x.x, 192.168.x.x etc) dan het Airport netwerk kun je gewoon je Airport verbinding in je netwerkvoorkeuren bovenaan zetten. Alle verkeer wordt dan gerouteerd via het Airport netwerk, echter verkeer voor het lokale netwerk vindt toch automatisch zijn weg via de ethernetpoort.

Laatst bewerkt door QJB (11-10-2006 08:48)

Offline

 

#5 11-10-2006 09:00

Dotcpu
Pro
@ Utrecht
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

Dat zou perfect zijn, QJB. Maar waar kan ik die instelling vinden? In mijn lijstje met verbindingen kan ik niet slepen oid?

/edit:
Ik heb het gevonden! Netwerk -> Configuratie Netwerkpoorten.

Laatst bewerkt door Dotcpu (11-10-2006 09:17)

Offline

 

#6 11-10-2006 09:06

QJB
Pro
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

In je netwerkvoorkeuren moet je de onderste optie kiezen in het Toon/Show menu: Network Port configurations. Daar staan al je verbindingen in en hier kun je de volgorde aanpassen door te slepen.

Offline

 

#7 11-10-2006 09:18

Dotcpu
Pro
@ Utrecht
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

Yep smile had het gevonden net na m'n post smile msn, irc en ssh werken weer woot thanks!

Offline

 

#8 11-10-2006 09:27

QJB
Pro
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

En ook de lokale diensten, server etc?

Offline

 

#9 11-10-2006 12:05

Dotcpu
Pro
@ Utrecht
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: Programma's via verschillende IP's draaien.

Yup alles werkt smile Alleen het uploaden naar de webservers gaat via draadloos nogal traag, dus dan switch ik ff naar ethernet, wat gewoon met 100mbit up gaat smile

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB