MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 21-10-2009 12:44

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Nieuwe oogst

http://images.macminds.net/artikel_icons/fresh_apples.png
Apple heeft op dinsdag 20 oktober een grote update uitgevoerd van hun productenlijn. De veranderingen aan de iMac, de Mac mini, de MacBook en de Mighty Mouse springen het meest in het oog.
Naast deze producten zijn ook de Airport Extreme's, het draadloos toetsenbord, de Apple Remote en de 60 watt Magsafe adapter vernieuwd.
MacMinds zet het op een rijtje.


iMac
De trots van Apple, de 'alles-in-een' desktopcomputer die we allemaal kennen als de iMac heeft een bijzonder grote update gekregen.
Groot in de zin van beeldschermgrootte. De huidige 20 inch en 24 inch modellen zijn vervangen door een 21.5 inch model en drie 27 inch modellen. Apple heeft ook de schermratio veranderd naar 16:9. Films kijken op de iMac wordt op deze manier nóg leuker. Ontwerpers zullen ook profijt hebben van deze nieuwe ratio omdat er nu in de lengte meer ruimte beschikbaar is. En eindelijk hebben alle iMacs nu een LED backlight verlichting.

http://images.macminds.net/artikelen/apple_najaar/imac27_09.png

Het instap model van 21.5 inch beschikt nu ook over een IPS paneel en daarmee is ook het instapmodel van de iMacs een serieuze optie geworden voor de veeleisende ontwerper of fotograaf. De 27 inch modellen beschikken over een displayport die ook als video-in werkt, hierdoor kan je het scherm van de iMac gebruiken met een laptop.

De 4 geheugensleuven maken het mogelijk om de iMacs uit te rusten met 16Gb aan werkgeheugen. Dit in combinatie met de i5 Quad Core processor in het topmodel maakt de iMac een serieus alternatief voor een Quad Core Mac Pro.
De casing is iets slanker geworden en de mat-zwarte achterkant is vervangen door aluminium. De 27" modellen kunnen middels een VESA mount aan de muur gehangen worden. Oja, onder de Optical Drive vind je nu een SD-Card slot.
Standaard worden alle iMacs nu geleverd met een draadloos toetsenbord en een magische muis.

Meer informatie over de nieuwe iMacs kan je vinden op de website van Apple. http://www.apple.com/nl/imac/

Magic Mouse
Hij was zo schattig, de Mighty Mouse. En dat is hij nog steeds. Maar veel Macgebruikers hebben een haat-liefde verhouding met hun Mighty Mouse. Veruit de meest gehoorde klacht is die van het haperende scrollballetje. Stof en vuil hopen zich onder het balletje op en daardoor maakt deze geen contact meer met de sensoren. En dan kan je scrollen tot je een ons weegt.

http://images.macminds.net/artikelen/apple_najaar/mmouse_09.jpg

Misschien daarom heeft Apple besloten om het scrollballetje te vervangen door een multi-touch oplossing. De gehele bovenkant van de muis is glad. Geen scrollballetje meer maar sensoren onder het oppervlak. In feite is de Magic Mouse een trackpad in je handpalm. De Magic Mouse is draadloos en Apple claimt dat de batterijen ongeveer 4 maanden mee moeten gaan in deze muis.
De naam 'Mighty Mouse' heeft Apple moeten laten vallen omdat deze al veel eerder was geclaimd door een ander bedrijf dat computermuizen maakt. De bedrade Mighty Mouse heeft nu gewoon 'Apple Mouse'.

De Magic Mouse wordt standaard bij iedere iMac geleverd. Los is hij ook verkrijgbaar voor € 69,-. Voor meer informatie over de Magic Mouse kijk je op de site van Apple. http://www.apple.com/nl/magicmouse/

Mac Mini
De kleinste telg uit de Mac familie wordt steeds groter. Apple heeft een 3e standaard model aan de Mac mini lijn toegevoegd waarbij de Optical Drive is weggelaten en daarmee de opslagcapaciteit vergroot wordt naar 1 Tb. Het besturingssysteem op deze mini is OS 10.6 Server. Met dit model kan de Mac mini worden ingezet als server in een middelgroot of klein bedrijf zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in een X-Serve.

Meer informatie over de nieuwe Mac mini's kan je vinden op de site van Apple http://www.apple.com/nl/macmini/

MacBook
De MacBook is veruit de best verkochte Apple Laptop. Aan de buitenkant onderscheidt dit model zich van zijn aluminium broertjes door zijn witte plastic casing. Apple heeft er in deze update voor gekozen om  de huidige form-factor te behouden maar wél van dit model een 'unibody' te maken. Hopelijk betekend dit ook het einde van de beruchte scheuren in de topcase.

http://images.macminds.net/artikelen/apple_najaar/macbook_09.jpg

Dit model slikt DDR3 geheugen maar ontbeert FireWire en een aparte audio-in poort. Tevens is dit model uitgerust met LED backlight verlichting.
De batterij van de MacBook is net zoals bij de andere notebooks ingebouwd en biedt tot 7 uur lang werken op de accu volgens Apple.

Meer informatie over de MacBook staat op de site van Apple http://www.apple.com/nl/macbook/

Airport Extreme & Time Capsule
Deze modellen hebben een kleine update gekregen. Op de eerste plaats werken deze modellen nu op het 802.11n protocol. Dus niet meer op 802.11n 'draft'. Op de 2e plaats is de antenne van deze Airports vernieuwd en volgens Apple is de Time Capsule nu tot 60% sneller met Time Machine en is de reikwijdte flink verbeterd.

Al met al een flinke hardware update uit Cupertino. De nieuwe iMacs zijn zeer de moeite waard. Interessant is te zien dat de het topmodel iMac maar 100 euro goedkoper is als de 30" Cinema Display. Zullen we binnenkort een upgrade zien van dit paneel? En zal Apple de schermratio van 16:9 ook doorvoeren in hun Cinema Display lijn?
En hoe gaat Apple het gat vergroten tussen de iMac en de Mac Pro? Het huidige Quad Core model zal gretig aftrek vinden bij professionals die niet willen/kunnen investeren in een Mac Pro. Op het web zijn al geruchten opgedoken dat er wellicht in het 1e kwartaal van 2010 Mac Pro modellen geïntroduceerd kunnen worden met nieuwe 6-core processoren van Intel.

We zullen zien, we zullen zien...

Laatst bewerkt door HSL (21-10-2009 14:13)

Offline

 

#2 21-10-2009 12:55

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Re: Nieuwe oogst

Allereest bedankt voor het overzichtelijke artikel.

deskman schreef:

De 27 inch modellen beschikken over een HDMI-in poort waardoor je het scherm van de iMac kan gebruiken met een ander apparaat zoals een Blue-Ray speler, een console of een laptop.

HDMI input op de 27"? Was het maar zo. Als ik het goed begrijp is het een DisplayPort input. sad

Apple schreef:

Mini DisplayPort
Output port with support for DVI, VGA, and dual-link DVI. The 27-inch model also supports input from external DisplayPort sources. Required cables and adapters are available separately.

.
.

deskman schreef:

Dit in combinatie met de i5 Quad Core processor in het topmodel maakt de iMac een serieus alternatief voor een Quad Core Mac Pro.

Er is zelfs een 2.8GHz Quad-Core Intel Core i7 beschikbaar als BTO. smile

Laatst bewerkt door Pieterr (21-10-2009 13:06)

Offline

 

#3 21-10-2009 13:02

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Nieuwe oogst

Je hebt helemaal gelijk Pieter: het is display-port in en geen hdmi. De eerste berichten spraken namelijk over hdmi en daar heb ik overheen gekeken. Wordt gecorrigeerd!


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#4 21-10-2009 14:14

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: Nieuwe oogst

MacBeer schreef:

Wordt gecorrigeerd!

Aangepast.

Offline

 

#5 21-10-2009 15:15

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: Nieuwe oogst

Wat is eigenlijk de fuctie van die display port? Kun je daar dan bv een mac mini server op aansluiten? En de imac als scherm daarvoor net als je een scherm op meerdere computers aan kunt sluiten?

Offline

 

#6 21-10-2009 15:33

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: Nieuwe oogst

3dGuy schreef:

Wat is eigenlijk de fuctie van die display port?

2ledig dus,.. je kan hem als output gebruiken, dan kan er een extra scherm, beamer/tv aan.
maar je kan ook een kabel tussen je macbook en je iMac leggen en de iMac als 2e scherm van de macbook gebruiken, het nut ontgaat me een beetje omdat die iMac veel sneller zal zijn, maar er zijn vast situaties te bedenken waar het wel heel handig is.

Offline

 

#7 21-10-2009 19:55

dyn
Geregistreerd: 24-12-2006

Re: Nieuwe oogst

volgens Apple is de Time Capsule nu tot 60% sneller met Time Machine en is de reikwijdte flink verbeterd.

Die verbetering hebben we te danken aan Snow Leopard en geldt alleen voor Time Machine backups naar Time Capsules of Airport Extremes met een externe schijf eraan. Het is dus geen nieuwe feature van de TC/AE.

In het topmodel zit geen Core i5 maar een Core i7 (die Core i5 zit in het model wat er net onder zit; belangrijk om aan te merken omdat de verschillen tussen de cpu's groot zijn) en er gaat maximaal 16 GB aan geheugen in en niet 16 Gb (dat scheelt een factor 8, zal wel een tikfoutje zijn smile). Het is ook een beetje raar om wel de nieuwe draadloze toetsenbord en de nieuwe magsafe in de intro te noemen maar die niet meer in het verhaal terug te laten keren (m.a.w. wat is er hier dan zo nieuw aan?).

De DisplayPort aansluiting op de iMac 27" (en ook alleen de 27" versie!) is zowel een output poort als een input poort. Dat houdt in dat je er een extern scherm aan kunt hangen en dual screen kunt draaien (dan is het een output poort) maar dat het ook andersom kan: je kunt er een apparaat als een MacBook aanhangen om het scherm van de iMac als extern scherm voor de MacBook te gebruiken. Er zit wel een addertje onder het gras: dit laatste is alleen mogelijk indien dit via DisplayPort gaat, het apparaat moet dus DisplayPort praten met de iMac (iets wat alle Macs kunnen inmiddels). Er zijn al mensen die hebben berekend dat de 27" iMac van 1499 euro dus in principe een goedkopere oplossing is dan een 30" ACD van 1799 euro waarbij je ook nog eens de dual link dvi - mini DisplayPort adapter van 99 euro bij naast moet aanschaffen.

Voor de mensen die altijd al 8 GB aan geheugen in hun iMac hadden willen hebben maar het prijskaartje van de 4GB DDR3 SODIMM modules veel te hoog vond (zo rond de 300~400 euro voor 1 module!) is er met de nieuwe iMac een erg fijne feature bijgekomen: het dubbele aantal aan geheugenbankjes. Je kunt er nu dus 4x 2GB in stoppen i.p.v. 2x heel duur 4 GB modules.

De nieuwe MacBook is erg mooi, die zal wel weer als een gek gaan verkopen. Zo te zien lijkt het erop dat ze nog wat oude moederbordjes van de aluminium unibody MacBook hadden liggen en die nu weer van de plank hebben gehaald om die witte MacBook te upgraden. Slim en ook wel milieuvriendelijk omdat je het recycled. Ik ben alleen reuze benieuwd of men hier nou of wel geen last gaat krijgen van verkleuren. Als dat wel gebeurd is dat wat ergerlijker dan eerst. Bij de vorige serie hoefde men alleen de topcase te verwisselen wat eenvoudig in een kwartiertje te doen was. Met de nieuwe unibody shell betekent dit dat ze het hele ding uit elkaar moeten halen om die shell te verwisselen. Dat gaat niet in een kwartiertje en dus ben je de MacBook ook voor langere tijd kwijt. Misschien dat het voor een aantal mensen toch niks uitmaakt omdat hun dealer sowieso de MacBook voor 2 weken inneemt voor wat voor reparatie dan ook.

Offline

 

#8 21-10-2009 21:12

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Nieuwe oogst

dyn schreef:

In het topmodel zit geen Core i5 maar een Core i7 (die Core i5 zit in het model wat er net onder zit; belangrijk om aan te merken omdat de verschillen tussen de cpu's groot zijn) en er gaat maximaal 16 GB aan geheugen in en niet 16 Gb (dat scheelt een factor 8, zal wel een tikfoutje zijn smile). Het is ook een beetje raar om wel de nieuwe draadloze toetsenbord en de nieuwe magsafe in de intro te noemen maar die niet meer in het verhaal terug te laten keren (m.a.w. wat is er hier dan zo nieuw aan?).

De i7 is een CTO optie van het 'best' model dat standaard een i5 heeft. Zit idd verschil in qua prestatie maar ik heb me voor nu alleen op de basismodellen gericht, en daarvan is de i5 de snelste. GB was idd een tikfoutje. Tja het draadloze toestenbord en de nieuwe MagSafe adapter vond ik te oninteressant om hier te behandelen maar heb voor de volledigheid ze toch in het intro genoemd.

Die verkleuring van de witte topcases van de MacBooks trad toch alleen op bij de 1e modellen? Die fout hebben ze er later weer uitgehaald. Ik heb in ieder geval al heel erg lang geen verkleurde MacBooks bij de TD gehad.
Die 2 weken wachttijd heeft alles te maken met het rare beleid van Apple omtrent reparaties. Dealers kunnen niet los topcases bestellen bij Apple. Bij een vervanging van een topcase (in dit geval versplintering) moet de dealer de kapotte topcase opsturen naar Apple. Pas als Apple de case ontvangen heeft wordt er een nieuwe opgestuurd die z.s.m gemonteerd moet worden. En ja, dat monteren is zo gedaan. Meeste tijd gaat zitten in het aanvragen en verzenden van onderdelen. En nee, Apple laat het dealers niet toe om onderdelen op voorhand te bestellen.


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#9 21-10-2009 22:24

ocramarco
@ Overal en nergens
Geregistreerd: 19-09-2006
Website

Re: Nieuwe oogst

MacBeer schreef:

Die 2 weken wachttijd heeft alles te maken met het rare beleid van Apple omtrent reparaties. Dealers kunnen niet los topcases bestellen bij Apple. Bij een vervanging van een topcase (in dit geval versplintering) moet de dealer de kapotte topcase opsturen naar Apple. Pas als Apple de case ontvangen heeft wordt er een nieuwe opgestuurd die z.s.m gemonteerd moet worden. En ja, dat monteren is zo gedaan. Meeste tijd gaat zitten in het aanvragen en verzenden van onderdelen. En nee, Apple laat het dealers niet toe om onderdelen op voorhand te bestellen.

Even offtopic .. Bij mij is al flink wat vervangen en ik heb de eerste 2 keer mijn oude topcase meegekregen en het werd ook direct gerepareerd. En de 3de keer was het wel echt 2 weken wachten.

Wat is eigenlijk precies het verschil tussen de i5 en de i7 buiten de Turboboost, of leverd dat echt zoveel extra snelheid op?

Laatst bewerkt door ocramarco (21-10-2009 22:33)


-- All the world's a stage; And all the men and women merely players -- Shakespeare

Offline

 

#10 21-10-2009 22:30

sexybiggetje
Beheerder
@ Drachten
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Nieuwe oogst

De Core i7 heeft Hyperthreading aan boord. Dit zorgt er voor dat een thread vrijwel simultaan kan lopen met een tweede thread. Dit is een trucje om ongeveer hetzelfde werk te kunnen verzetten als 8 cores. Je zult bij Hyperthreading dan ook 8 cores ontdekken, waarvan er vier fysiek zijn.


Sexybiggetje.nl :: cc-licensed by sexybiggetje.nl

Spreekt alleen wanneer ge iets te melden heeft.

Offline

 

#11 22-10-2009 12:01

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Offline

 

#12 24-10-2009 21:13

dyn
Geregistreerd: 24-12-2006

Re: Nieuwe oogst

MacBeer schreef:

De i7 is een CTO optie van het 'best' model dat standaard een i5 heeft. Zit idd verschil in qua prestatie maar ik heb me voor nu alleen op de basismodellen gericht, en daarvan is de i5 de snelste.

Ok, maar er zijn toch heel wat mensen die de i7 graag willen en het is nou net de configuratie die zich kan meten met de goedkoopste Mac Pro versie. Daarom niet geheel onbelangrijk om te melden vind ik.

Tja het draadloze toestenbord en de nieuwe MagSafe adapter vond ik te oninteressant om hier te behandelen maar heb voor de volledigheid ze toch in het intro genoemd.

Het zijn ook niet de meest interessante maar zoals het er nu staat is het een beetje raar. Als afsluiter een hoofdstuk met overige wijzigingen waarin je die nog even opsomt zorgt er in ieder geval al voor dat men niet het idee krijgt dat er iets vergeten is.

Die verkleuring van de witte topcases van de MacBooks trad toch alleen op bij de 1e modellen? Die fout hebben ze er later weer uitgehaald.

Ja dat klopt. Die verkleuring en de haarscheurtjes was iets wat men in het begin veelvuldig voorbij zag komen en later steeds minder. Er zijn echter nog wel wat mensen waarbij er nog steeds haarscheurtjes en verkleuring in die topcase ontstaat. Wordt weliswaar weer onder garantie afgewikkeld maar het is jammer dat het nog steeds gebeurd. Ik hoop dat ze bij deze nieuwe MacBook die problemen nu wel volledig hebben weten op te lossen en het niet ontstaat. Het zou nogal lullig zijn omdat het dan niet even snel een topcase verwisselen is maar men de gehele MacBook uit elkaar moet halen en weer in elkaar moet zetten. Iets waarbij men al snel een uur tot 2 uur mee bezig kan zijn. Je kon nu bij verscheidene firma's nog wel regelen dat ze die topcase verwisselen terwijl je wacht maar dat is er met die unibodies niet meer bij.

Ik heb in ieder geval al heel erg lang geen verkleurde MacBooks bij de TD gehad.
Die 2 weken wachttijd heeft alles te maken met het rare beleid van Apple omtrent reparaties. Dealers kunnen niet los topcases bestellen bij Apple. Bij een vervanging van een topcase (in dit geval versplintering) moet de dealer de kapotte topcase opsturen naar Apple. Pas als Apple de case ontvangen heeft wordt er een nieuwe opgestuurd die z.s.m gemonteerd moet worden. En ja, dat monteren is zo gedaan. Meeste tijd gaat zitten in het aanvragen en verzenden van onderdelen. En nee, Apple laat het dealers niet toe om onderdelen op voorhand te bestellen.

Het is echter wel zo dat er zat firma's zijn die zonder problemen zo'n ding bestellen en het erin zetten terwijl je wacht ondanks het feit dat ze APR of AASP zijn. Als je een rondje Apple dealers bellen doet kom je erachter hoe willekeurig men is met dit soort dingen (de redenen lopen uiteen van "officieel Apple beleid" tot "fraudebeperkende maatregel"). Ik heb eerder het idee dat die 2 weken wachttijd iets is wat een aantal APR's onderling hebben bedacht en afgesproken en dit dus helemaal geen Apple beleid is maar gewoon de onwil om niet-klanten met reparaties te helpen gecombineerd met het feit dat ze niet het risico willen lopen dat Apple iets niet vergoed (en waarmee men dus zowel de Nederlandse als Europese wetgeving kan overtreden omtrent garantie; erg klantvriendelijk kun je het nou ook niet noemen). Het feit dat bij 1 van de officiële dealers iemand me dat al heeft moeten toegeven spreekt dan ook boekdelen (hij herkende dat beleid niet, wist van niks). Anyway, het is een onderwerp waarover nogal wat te doen is.

Overigens is het geen rare tijd aangezien de meeste reparaties (ook van niet-Apple spul) zo'n 2 weken in beslag nemen.

Offline

 

#13 25-10-2009 11:18

XyonN
Gast

Re: Nieuwe oogst

MacBeer schreef:

Die 2 weken wachttijd heeft alles te maken met het rare beleid van Apple omtrent reparaties. Dealers kunnen niet los topcases bestellen bij Apple. Bij een vervanging van een topcase (in dit geval versplintering) moet de dealer de kapotte topcase opsturen naar Apple. Pas als Apple de case ontvangen heeft wordt er een nieuwe opgestuurd die z.s.m gemonteerd moet worden. En ja, dat monteren is zo gedaan. Meeste tijd gaat zitten in het aanvragen en verzenden van onderdelen. En nee, Apple laat het dealers niet toe om onderdelen op voorhand te bestellen.

Dat is niet waar. Van Leliveld Services kan gewoon voor ons op voorhand de spullen bestellen, als het defecte onderdeel maar binnen 7 werkdagen maar bij Apple is. Dus die vlieger gaat niet helemaal op.

 

#14 25-10-2009 11:53

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: Nieuwe oogst

XyonN schreef:

Dat is niet waar. Van Leliveld Services kan gewoon voor ons op voorhand de spullen bestellen, als het defecte onderdeel maar binnen 7 werkdagen maar bij Apple is. Dus die vlieger gaat niet helemaal op.

Leliveld doet dit inderdaad heel anders dan Apple dealers, toen ik ze nog wel eens nodig had regelde ik het altijd direct met leliveld,.. goede gasten daar. maar ja, andere apple dealers willen het te vervangen onderdeel wel binnen hebben zodat ze die 7 werkdagen niet overschrijden dat het onderdeel bij apple is. dat snap ik ook, want er zijn een hoop gasten die uiteindelijk niet op komen dagen. Wat ik dan wel raar vind is dat veel dealers geen optie hebben tot het betalen van borg o.i.d.

Offline

 

#15 25-10-2009 14:21

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Nieuwe oogst

Officiele APR's mogen het niet. Apple is daar zeer streng in. Hoe andere non-APR's het doen weet ik niet.


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#16 25-10-2009 15:02

Merkava
@ Vught
Geregistreerd: 05-01-2007

Re: Nieuwe oogst

MacBeer schreef:

Officiele APR's mogen het niet. Apple is daar zeer streng in. Hoe andere non-APR's het doen weet ik niet.

Ze krijgen vast wel eens verkleurde Macbooks met haarscheurtjes binnen die DOA zijn en door de klant niet meer opgehaald worden. Je kunt dan een aanvraag indienen voor een nieuwe behuizing en deze gewoon op de plank leggen om de klanten sneller van dienst te kunnen zijn.


De waarheid verzin je niet.

Offline

 

#17 25-10-2009 15:43

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Nieuwe oogst

Zou kunnen ja, ware het niet dat dit scenario zelden tot niet voordoet. Maar we gaan iets offtopic zo vrees ik.


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#18 25-10-2009 15:44

ocramarco
@ Overal en nergens
Geregistreerd: 19-09-2006
Website

Re: Nieuwe oogst

Bij de laatste keer dat ik een topcase kreeg (hij scheurt overigens weer whistling ) moest er echt een serienummer worden geregistreerd. Dan is het niet echt netjes als je verkeerde serienummers gaat opgeven. Ik geloof echt wel dat het niet aan de APR's ligt maar aan het beleid van apple.

Ze moeten hun onderdelen gewoon los aan bieden bij de APR. Beter voor de APR, beter voor de klant en beter voor het imago. Want op service en garantie kunnen ze nog wel een puntje scoren. Hoop dat dat het volgende is waar ze zich op gaan richten nu ze Greenpeace en consorten aardig tevreden hebben ..


-- All the world's a stage; And all the men and women merely players -- Shakespeare

Offline

 

#19 26-10-2009 11:49

XyonN
Gast

Re: Nieuwe oogst

MacBeer schreef:

Officiele APR's mogen het niet. Apple is daar zeer streng in. Hoe andere non-APR's het doen weet ik niet.

Ik kan je garanderen dat Leliveld iets hoger gecertificeerd is dan de retail. Zijn zijn certified repair centre en hebben iets meer rechten.

Laatst bewerkt door XyonN (10-02-2010 09:37)

 

#20 27-10-2009 18:22

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Re: Nieuwe oogst

Tests confirm Apple's 27" iMac only supports DisplayPort input.

Third party testing has confirmed that Apple's new 27" iMac can only be used as an external display for devices designed to provide DisplayPort video. It will not work with any equipment that only supports VGA, DVI, or HDMI output.

En dat is best wel jammer. Als je toch al zo'n glimmende knoeperd in je woonkamer hebt staan, zou het leuk zijn als je daar nog iets anders op aan zou kunnen sluiten, bv een Wii.

Offline

 

#21 28-10-2009 20:02

Merkava
@ Vught
Geregistreerd: 05-01-2007

Re: Nieuwe oogst

Dringt nu pas tot mij door dat de MacMini nu zo geconfigureerd is zoals we dat een tijdje geleden hier op MM al eens samen bedacht hadden, namelijk een dubbele hd ipv een hd en een drive.
En dan ook nog SL server erop, helemaal goed, alleen jammer er tot nu toe niemand is die mij heeft uit kunnen leggen wat ik met die server software nou meer kan dan met de gewone SL of het moet de synchronisatie met van iCal op diverse Mac's in het netwerk zijn. Die wiki is ook wel leuk maar wat heb je aan een wiki als alleen jij erbij kunt ?


De waarheid verzin je niet.

Offline

 

#22 28-10-2009 21:16

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Nieuwe oogst

Die Snow Leopard komt ook nog met een unlimited per-user license... Een losse Snow Leopard in die confic kost meen ik net geen 1000 eurootjes. Hier krijg je er dan een gratis Mac mini bij, zeg maar wink


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#23 28-10-2009 21:51

Merkava
@ Vught
Geregistreerd: 05-01-2007

Re: Nieuwe oogst

MacBeer schreef:

Die Snow Leopard komt ook nog met een unlimited per-user license... Een losse Snow Leopard in die confic kost meen ik net geen 1000 eurootjes. Hier krijg je er dan een gratis Mac mini bij, zeg maar wink

Uh Beer, met de komst van SL server is de 10 user versie vervallen en is de unlimted versie in prijs naar beneden bijgesteld.


De waarheid verzin je niet.

Offline

 

#24 28-10-2009 22:09

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Nieuwe oogst

Ah precies, had het ergens heel snel voorbij zien komen...


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#25 28-10-2009 22:50

rijsberman
@ die ene zwarte piste
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Nieuwe oogst

Merkava schreef:

Dringt nu pas tot mij door dat de MacMini nu zo geconfigureerd is zoals we dat een tijdje geleden hier op MM al eens samen bedacht hadden, namelijk een dubbele hd ipv een hd en een drive.
En dan ook nog SL server erop, helemaal goed, alleen jammer er tot nu toe niemand is die mij heeft uit kunnen leggen wat ik met die server software nou meer kan dan met de gewone SL of het moet de synchronisatie met van iCal op diverse Mac's in het netwerk zijn. Die wiki is ook wel leuk maar wat heb je aan een wiki als alleen jij erbij kunt ?

Ander leuk voordeeltje is de push e-mail in de mailservert. Vooral leuk als je iPhone users bedient (zoals ik).  De management tools zijn ook leuk als je 'nobrainer' configuratie/management van je server zoekt. En zo uit m'n hoofd: de iCal en adresboekservers zijn ok best nuttig binnen een werkgroepomgeving (wellicht niet voor thuisgebruik).

Op de apple site staat vast nog wel wat nuttigs smile


"Never delegate understanding" - Charles Eames

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB