MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 20-10-2006 16:41

yvie
Geregistreerd: 20-10-2006

3DS max op MacBook Pro

Hallo, ben nieuw op dit forum. Net mijn eigen toko gestart, moet nu investeren in hardware. Heb een vraagje: Zijn er mensen die 3DSMax draaien op een MacBook Pro onder Windows...? Ben benieuwd naar jullie bevindingen. Jarenlang computer animator geweest maar zit nu meer in de grafische wereld en kan Max niet loslaten.... en wil toch een mac kopen.
Groet Yvie

Offline

 

#2 30-10-2006 08:41

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: 3DS max op MacBook Pro

Ik heb er geen ervaring mee, maar Windows draait zeker niet langzamer op een Mac dan op een PC. Het lijkt me daarom dan ook geen probleem om 3D Max te proberen op je MacBook Pro. Zorg wel dat de machine tjokvol zit met RAM geheugen.


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#3 30-10-2006 08:43

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 3DS max op MacBook Pro

MacBeer schreef:

Ik heb er geen ervaring mee, maar Windows draait zeker niet langzamer op een Mac dan op een PC. Het lijkt me daarom dan ook geen probleem om 3D Max te proberen op je MacBook Pro. Zorg wel dat de machine tjokvol zit met RAM geheugen.

Sterker zelfs op een mac draait windows sneller dan op een vergelijkbare pc (onder bootcamp).

Maargoed, je vraag gaat eigenlijk over het draaien van een windows programma op een windows computer (want dat is een mac op moment dat er windows op draait). En aangezien dit een Mac forum is kan je je vraag waarschijnlijk beter stellen op een windows forum.

smile

even een aanvulling: windows draait niet onder bootcamp, maar door bootcamp kan je er windows op installeren als op iedere windows computer. Als het programma op een gewone pc draait dan draait het ook op een windows machine omdat er 0,0 verschil tussen zit.

Offline

 

#4 30-10-2006 10:16

InfernioN.nL
@ The Netherlands
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 3DS max op MacBook Pro

Ik heb dan wel een MacBook inplaats van een MacBook Pro.

Maar ik heb hier windows xp professional service pack 2 draaien onder bootcamp. Ik heb 3dsMax geinstallt, en ik moet zeggen het draait best lekker. smile

Offline

 

#5 06-11-2006 23:43

Bassmac
@ Geldrop
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 3DS max op MacBook Pro

in het begin ging het toch even niet met 3Dmax, iets met de beveiliging. Nu dus wel, de Mac zal dus wel net iets anders in elkaar zitten als de gemiddelde pc. Hoeveel geheugen zit er in die Macbook? Dan kan ik mijn leerlingen met een gerust hart aanraden om een Macbook of beter te kopen, omdat we hier ook lesgeven in Premiere Pro en 3DMax. En die draaien alleen onder ...juist.
(Het ging er om of 3dMax draait op een Mac, niet onder welk OS, dus deze vraag hoort hier wel thuis)

Laatst bewerkt door Bassmac (06-11-2006 23:46)

Offline

 

#6 07-11-2006 00:06

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 3DS max op MacBook Pro

Bassmac schreef:

En die draaien alleen onder ...juist.
(Het ging er om of 3dMax draait op een Mac, niet onder welk OS, dus deze vraag hoort hier wel thuis)

Niet helemaal waar de vraag was dit:

yvie schreef:

Zijn er mensen die 3DSMax draaien op een MacBook Pro onder Windows...? Ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Dus hoe de bevindingen zijn van 3DSMax op een macbook pro onder windows, op het moment dat een macbook windows draait is het exact hetzelfde als een dell of een sony vaio die windows draait en die vraag hoort hier dus niet thuis.

Bassmac schreef:

de Mac zal dus wel net iets anders in elkaar zitten als de gemiddelde pc.

Nope, een windows computer is een windows computer, windows draait op een mac niet anders dan op een pc. Dus als 3dsmax onder windows goed draait, dan draait het ook goed op een mac waar windows op staat. en kan je je leerlingen dat inderdaad adviseren.

Offline

 

#7 07-11-2006 17:54

Joey
@
Geregistreerd: 24-09-2006
Website

Re: 3DS max op MacBook Pro

ik hoop dat 3ds max voor de mac gaat komen nu maya is overgenomen door autodesk..innocent

Offline

 

#8 28-04-2007 01:21

Bassmac
@ Geldrop
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 3DS max op MacBook Pro

Even een update op deze oude post.
Heb op mijn mbp onder xp, bootcamp, 3dmax demo van versie 9 gezet. Vervolgens een paar zeer forse bestanden op losgelaten, met hulp van kenners.
Het is een core 2 duo 2.16 processor met 2 GB ram, dus alles draait prima, maar de grafische kaart is de 128 mb variant. daardoor is ie zeker niet zo snel als zou kunnen, maar het gaat best. Toch zou die best fors hoger mogen, dan heb je echt een super computer.
Je schijnt de grafische kaart softwarematig meer geheugen te kunnen laten gebruiken, dan gebruikt ie de harddisk erbij, net als vroeger virtueel geheugen onder sys 9.
Op dat gebied loopt het helaas wat achter.

Offline

 

#9 28-04-2007 01:25

Bassmac
@ Geldrop
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 3DS max op MacBook Pro

Bassmac schreef:

Even een update op deze oude post.
Heb op mijn mbp onder xp, bootcamp, 3dmax demo van versie 9 gezet. Vervolgens een paar zeer forse bestanden op losgelaten, met hulp van kenners.
Het is een core 2 duo 2.16 processor met 2 GB ram, dus alles draait prima, maar de grafische kaart is de 128 mb variant. daardoor is ie zeker niet zo snel als zou kunnen, maar het gaat best. Toch zou die best fors hoger mogen, dan heb je echt een super computer.
Je schijnt de grafische kaart softwarematig meer geheugen te kunnen laten gebruiken, dan gebruikt ie de harddisk erbij, net als vroeger virtueel geheugen onder sys 9.
Op dat gebied loopt het helaas wat achter.

De echte 3dMax specialisten gaan dus geen Mac kopen, vanwege de voor deze toepassing inferieure grafische kaart. Voor de rest van de wereld is de Mac natuurlijk de enige optie.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB