MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 16-10-2014 17:45

fotograaf
@ België
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

photoshop selectie (opgelost)

Heb een probleem hier,

Ik moet een hele reeks foto's bewerken (uitsnijden eigenlijk) .
Daarvoor heb ik in het eerste beeld een selectie gemaakt van de uitsnede, maar hoe krijg ik die selectie nu naar de (300) andere foto's ?? ( niet in bulk uiteraard...)

Alvast dank

Johny

Laatst bewerkt door fotograaf (18-10-2014 04:03)

Offline

 

#2 17-10-2014 09:11

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: photoshop selectie (opgelost)

Wat is het voor uitsnede?
Een rechthoekige?
En komt die uitsnede steeds op de zelden plaats?

Heb je al eens geprobeerd die uitsnede als een actie op te nemen?
Als je die bewaart kun je die in iedere foto apart "afspelen" of zelfs als geautomatiseerd actie op een hele map afbeeldingen "loslaten".

Wellicht heb je iets aan deze Phlearn tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=MuVnLOxEhnI

Offline

 

#3 17-10-2014 12:00

snowjunk
@ Gork, ZH
Geregistreerd: 20-09-2006
Website

Re: photoshop selectie (opgelost)

Mocht de uitsnede niet telkens op dezelfde plaats moeten komen, dan zou ik dat in Lightroom doen. Eerste bestand uitsnijden, dan kopiëren en plakken per foto en evt het uitsnijdkader verslepen tot ie goed staat.

ps. problemen bestaan niet.

Offline

 

#4 17-10-2014 16:01

fotograaf
@ België
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: photoshop selectie (opgelost)

Bedankt voor de reacties zover, maar deze screenshot zal meer duidelijkheid brengen hoop ik.
Ik moet dus de uitsnede (selectie) zoals ik die gemaakt heb in het document poppe 111 kunnen overbrengen naar poppe 112.. waarna ik daar ( in Photoshop de positie en de grootte eventueel aanpas en dan de achtergond en zo wegsnij.. frustrerend dat ik niet vind hoe dat moet !
http://users.telenet.be/willemyns/Screen%20Shot%202014-10-17%20at%2015.48.35.jpg

Offline

 

#5 17-10-2014 19:29

fotograaf
@ België
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: photoshop selectie (opgelost)

Heb ik voor de zoveelste keer weer een onoplosbare vraag gesteld ???

Offline

 

#6 20-10-2014 11:32

REDCASE
@ Hilversum
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: photoshop selectie (opgelost)

in top menu: Select > Save selection en dan in volgende document Select > Load selection

Offline

 

#7 24-10-2014 10:49

3dGuy
Geregistreerd: 07-10-2006

Re: photoshop selectie (opgelost)

fotograaf schreef:

Bedankt voor de reacties zover, maar deze screenshot zal meer duidelijkheid brengen hoop ik.
Ik moet dus de uitsnede (selectie) zoals ik die gemaakt heb in het document poppe 111 kunnen overbrengen naar poppe 112.. waarna ik daar ( in Photoshop de positie en de grootte eventueel aanpas en dan de achtergond en zo wegsnij.. frustrerend dat ik niet vind hoe dat moet !
http://users.telenet.be/willemyns/Scree … .48.35.jpg

(afbeelding is niet(meer) te zien!)

Pas je dan steeds de plaats en de grote van de crop aan?
Ik neem aan dat je weet dat je verhoudingen van een uitsnede (eng. Crop) ook in kunt stellen en dan steeds de zelfde kunt gebruiken!?

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB