MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 06-10-2009 20:45

tsjerk@home.nl
@ sneek
Geregistreerd: 08-08-2008
Website

batch rename voor .extensie

hallo a loa,

wie weet of heeft iemand een manier of programma om in een batch extensies te renamen?

ik weet dat het in automator kan maar... daar ben in niet thuis genoeg in.
ik moet een heeeeeleboel .MOD files omzetten naar .MPEG
dus hulp zou erg gewenst zijn... ik heb al gezocht op het www maar.. beter hier de ervaring
even aanspreken dan nutteloos te zoeken naar iets wat niet of maar half werkt.

groeten en alvast bedankt!
Tsjerk


100% satisfaction guaranteed

Offline

 

#2 06-10-2009 20:47

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: batch rename voor .extensie

Misschien doet deze tool wat jij wil.


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#3 07-10-2009 08:55

bartvdv
@ Aalst (Belgiƫ)
Geregistreerd: 24-07-2007
Website

Re: batch rename voor .extensie

Worden er standaard niet een aantal scripts meegeleverd met OS X? Zoals "Replace Text in Item Names.scpt". Alleen een beetje voorzichtig zijn met het gebruik ervan.

Offline

 

#4 07-10-2009 16:23

sjaakchocola
Geregistreerd: 04-04-2007

Re: batch rename voor .extensie

Ik ken wel een heel handig programma op de pc (gratis), Mac weet ik niet.
maar misschien kan ik je er wel mee helpen, ik weet dat dit een macforum is maar beter iemand 'proberen' te helpen dan zwijgen.

Bulk rename utility. Het kan 100% zeker extensies bulk-renamen

Laatst bewerkt door sjaakchocola (07-10-2009 16:24)

Offline

 

#5 07-10-2009 17:00

digilux
Pro
@ Amsterdam
Geregistreerd: 04-10-2006
Website

Re: batch rename voor .extensie

Automator moet dat gewoon kunnen, bijvoorbeeld met de optie vervang tekst in finder-onderdelen.


Grtz,

Ronald

Offline

 

#6 16-10-2009 20:51

tsjerk@home.nl
@ sneek
Geregistreerd: 08-08-2008
Website

Re: batch rename voor .extensie

Het is eventjes stil geweest, maar ik heb inmiddels een programmaatje gevonden whistlinggrin

http://renamer.com/

t is betaald maar ach, de dollar valt momenteel in het niet bij de euro dus deze aanschaf valt weer mee.
Het heet dus renamer...en jawel.. kan dus ook in batch de extensies veranderen. Voor zover ik zag kun je er zelfs een droplet van maken dus..gemak dient de mac gebruiker weer.smile

Ik heb inmiddels gezien dat er meerdere topics met een iets andere naam zijn, maar waar het probleem op hetzelfde neerkomt.
Voor diegene die ook op zoek is naar een geschikte batch (extension) renamer, ik zou even gaan kijken naar de site.

Maar goed, ik kan nog niets beoordelen, zodra mijn MBP weer van reparatie cryingsadblushing terug is
ga ik dit progje zeker aanschaffen en mijn bevindingen hier posten.

greets en bedankt voor het meedenken.

Tsjerk


100% satisfaction guaranteed

Offline

 

#7 16-10-2009 21:09

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: batch rename voor .extensie

Van mij mag je hoor, maar het lijkt nu alsof je nu eindelijk zelf iets hebt gevonden. Beer heeft een zeer vergelijkbaar tooltje gesuggereerd...

Doet bij mij al jaren zijn best.

Offline

 

#8 17-10-2009 03:29

unSOUND
Ex-Crew
@ Sliedrecht
Geregistreerd: 04-08-2006
Website

Re: batch rename voor .extensie

Daarnaast is dit ( zoals digilux al aangaf ) in Automator echt heel simpel te doen...


Waarom moeilijk doen als het lastig kan ?

Offline

 

#9 17-10-2009 11:38

tsjerk@home.nl
@ sneek
Geregistreerd: 08-08-2008
Website

Re: batch rename voor .extensie

deskman schreef:

Van mij mag je hoor, maar het lijkt nu alsof je nu eindelijk zelf iets hebt gevonden. Beer heeft een zeer vergelijkbaar tooltje gesuggereerd...

Doet bij mij al jaren zijn best.

het ligt hem niet aan mijn Google skills of ik iets wel of niet kan vinden.

Er zijn genoeg rename tools te vinden en die heb ik ook wel gevonden... Maar die doen dan ook enkel en alleen waar ze goed in zijn en dat is het renamen van de bestandsnamen en niet de extensie.

En wat ik in het begin al zei... Als je er echt niet meer uitkomt... Vraag het dan
beetje flauw dat er dan zo op gereageerd word.

Maar goed, ik heb m'n tool gevonden en inmiddels op een andere mac getest en deze
doet wel wat ik ervan verwacht.

Ow ja... Het automatortooltje geeft keurig aan wat er moet gebeuren
wordt keurig netjes gevolgd, zegt keurig netjes pling.... Maar er gebeurt niets...


100% satisfaction guaranteed

Offline

 

#10 17-10-2009 11:40

unSOUND
Ex-Crew
@ Sliedrecht
Geregistreerd: 04-08-2006
Website

Re: batch rename voor .extensie

Dan ben ik bang dat je toch iets verkeerd gedaan hebt, want het kan wel degelijk, en in een paar seconden...


Waarom moeilijk doen als het lastig kan ?

Offline

 

#11 18-10-2009 12:11

Pieterr
@ Eindhoven
Geregistreerd: 08-06-2008

Re: batch rename voor .extensie

Een echte bikkel doet zoiets natuurlijk gewoon in de Terminal: grin

Code:

for f in *.mod
do
  mv "$f" `basename -s .mod "$f"`.mpeg
done

Offline

 

#12 18-10-2009 15:49

digilux
Pro
@ Amsterdam
Geregistreerd: 04-10-2006
Website

Re: batch rename voor .extensie

tsjerk@home.nl schreef:

Ow ja... Het automatortooltje geeft keurig aan wat er moet gebeuren
wordt keurig netjes gevolgd, zegt keurig netjes pling.... Maar er gebeurt niets...

Ja dat verschijnsel ken ik. Ik moest echt even tijd in automator stoppen voordat ik dit begreep, maar even doorzoeken geeft je dan wel het antwoord. Wat er waarschijnlijk is misgegaan is dat je 1 stap overgeslagen hebt in de finder onderdelen. Wat een beetje maf is bij automator is bijvoorbeeld dat je na de functie haal opgeveven finder onderdelen op ook nog haal mapinhoud op eraan toe moet voegen. Hier een screenshotje van een werkend hernoem automator workflow. In minder dan seconden had ik 5 foto's hernoemd van .jpg naar .jpf  even als idee natuurlijk


http://www.jitty.nl/macminds/screen-capture-3.jpg


Succes,

Ronald

Offline

 

#13 20-10-2009 10:55

tsjerk@home.nl
@ sneek
Geregistreerd: 08-08-2008
Website

Re: batch rename voor .extensie

@unSOUND: wat doe ik verkeerd? in Automator of in de Batch Rename Tools?whistling

@Pieterr: grin bikkel ha ha ha.... maar dat gaat me toch iets boven de pet innocent

@digilux: thanx.. daar heb ik wat aan.. zal dit ook eens gaan proberen.. en zo zie je maar weer..
                  beter te vragen dan te blijven klooien.. grin

Laatst bewerkt door tsjerk@home.nl (20-10-2009 10:57)


100% satisfaction guaranteed

Offline

 

#14 20-10-2009 11:11

unSOUND
Ex-Crew
@ Sliedrecht
Geregistreerd: 04-08-2006
Website

Re: batch rename voor .extensie

Als ik de extensie van een hoop bestanden wil veranderen, selecteer ik gewoon die bestanden, en ga ik met de rechter muisknop naar Automator > Maak takenreeks aan. Dan heb je gelijk een Automator venster met de bestanden er al in, hoef je niet te klooien met dingen ophalen, invoegen e.d.


Waarom moeilijk doen als het lastig kan ?

Offline

 

#15 16-11-2009 10:44

tsjerk@home.nl
@ sneek
Geregistreerd: 08-08-2008
Website

Re: batch rename voor .extensie

Heb inmiddels Renamer aangeschaft en dat werkt prima... lijkt een beetje op automator..whistling
maar goed.. als je in Renamer een paar keer oefent dan werkt het ook als een treintje..


100% satisfaction guaranteed

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB