MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 07-10-2006 18:17

Midas
Geregistreerd: 18-09-2006

Vectorworks vragen

Beste ……,
Telkens als ik in vectorworks een nieuw file open moet ik al mijn scale, units enz  dingen weer opnieuw invoeren. Wie weet hoe ik deze standaard kan maken?

Misschien dat we hier gelijk een ‘vectorworks vragen’ topic van kunnen maken?

Laatst bewerkt door Midas (07-10-2006 18:19)

Offline

 

#2 07-10-2006 18:33

PaKo
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: Vectorworks vragen

Midas schreef:

Beste ……,
Telkens als ik in vectorworks een nieuw file open moet ik al mijn scale, units enz  dingen weer opnieuw invoeren. Wie weet hoe ik deze standaard kan maken?

Misschien dat we hier gelijk een ‘vectorworks vragen’ topic van kunnen maken?

Er is een verschil tussen document voorkeuren en programma voorkeuren.
Even kijken of je de goede voorkeuren invult.


Newbee in het comunity wereldje. Al jaren Mac-er.

Offline

 

#3 09-10-2006 20:56

Bart3d
Geregistreerd: 25-09-2006

Re: Vectorworks vragen

pako, maak een nieuw document met alle instellingen, bv klassen, schaal, units enz bewaar die als sjabloon met een andere naam in map vectorworks en
telkens als je een nieuw document aanmaakt, zeg je niet gebruik blanco
doc. maar gebruik sjabloon en kies jouw sjabloonbestand en zie
een nieuw vel met de schaal en units die je graag wil

succes


bart3d:-/

Offline

 

#4 09-10-2006 21:01

Bart3d
Geregistreerd: 25-09-2006

Re: Vectorworks vragen

sorry, was woor midas bedoeld
bart3d

Offline

 

#5 18-10-2006 16:45

Midas
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Vectorworks vragen

ok nog een vraag!
Telkens als ik mijn pagina op iso a4 zet in document setup,en mijn printer ook krijg ik toch meer kaders op mijn pagina? hoe is dit op te lossen?

Offline

 

#6 19-10-2006 14:19

peter
Geregistreerd: 22-09-2006

Re: Vectorworks vragen

je hebt de kader met A4 formaat, maar het afdrukbereik van je printer is geen A4 maar altijd iets kleinder door de marges die je langs de vier zijden hebt, waardoor je A4 verdeeld wordt over verschillende bladen. Je kan bij opmaak je tekenformaat instellen en dan klik je daar op één blad en dan krijg je normaal het afdrukbereik ...

Offline

 

#7 19-10-2006 16:03

mekker
Geregistreerd: 17-10-2006

Re: Vectorworks vragen

offtopic leuke site midas !


The future isn't what it used to be.....

Offline

 

#8 29-10-2006 22:25

Midas
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Vectorworks vragen

en weer een nieuwe vraag!!


Is het mogelijk om in een de ene class te kopiëren en in een andere class dat te plakken, mij is het namelijk nog niet gelukt.


dank

Offline

 

#9 30-10-2006 10:00

peter
Geregistreerd: 22-09-2006

Re: Vectorworks vragen

is heel gemakkelijk

je selecteert hetgeen je wil kopieren in de ene klasse en dan zie je in het infopalet bovenaan een menu met in welke klasse en in welke laag je object staat en daar selecteer je de laag naar waar je het object wil verplaatsen
(als je het object niet wil verplaatsen naar de andere klasse maar kopieren dan dupliceer je dit object eerst appelje+D en stuur je de kopie naar de andere klasse)
de schaal wordt automatisch aan de nieuwe klasse aangepast.

hetzelfde kan je dus ook doen met lagen ...

Offline

 

#10 30-10-2006 16:27

Midas
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: Vectorworks vragen

het is zeker makkelijk (als je weet hoe het moet), bedankt voor het antwoord.

Offline

 

#11 12-06-2007 14:48

frankin
Geregistreerd: 12-06-2007

Re: Vectorworks vragen

Ik gebruik vectorworks alleen in 2D versie. Voor 3D gebruik ik een ander programma. Omdat ik 3D niet gebruik ken ik dat deel van het programma ook niet. Soms is het zo dat ik door een mij onbekende rede ineens een layer heb die 3d geworden is. Weet iemand hoe ik zo'n layer terug kan krijgen naar 2D.

Offline

 

#12 18-06-2007 13:53

peter
Geregistreerd: 22-09-2006

Re: Vectorworks vragen

Ik gebruik vectorworks alleen in 2D versie. Voor 3D gebruik ik een ander programma. Omdat ik 3D niet gebruik ken ik dat deel van het programma ook niet. Soms is het zo dat ik door een mij onbekende rede ineens een layer heb die 3d geworden is. Weet iemand hoe ik zo'n layer terug kan krijgen naar 2D.

ga naar weergave en kies standaard aanzicht 'plan'

Offline

 

#13 18-06-2007 22:19

frankin
Geregistreerd: 12-06-2007

Re: Vectorworks vragen

peter, Heel erg bedankt. naar deze simpele tip was ik al erg lang op zoek.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB