MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 11-09-2009 07:40

MacMickey
Pro
@ Corusant
Geregistreerd: 17-08-2006
Website

It's Only Rock & Roll, but we like it

http://images.macminds.net/artikel_icons/steve.jpg
Op een historische datum presenteerde Apple vanuit Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco het "It's only Rock & Roll" event. Een jaarlijks terugkerend fenomeen dat de nieuwe iPods en aanverwante artikelen onthult. Van te voren waren er, natuurlijk, al behoorlijk wat geruchten. Ook zou Apple met de eventuele introductie van een zogenaamd iTablet/netbook komen. Kortom, veel Macliefhebbers zaten klaar om te zien wat er om 19.00 zou gaan gebeuren.


Om 19:00 begon het event en ja, daar was hij dan toch: Steve Jobs kwam zelf als eerste het podium op, een staande ovatie was het gevolg. Magerder maar verder weinig veranderd vertelde hij dat hij een levertransplantatie had ondergaan en een lever had gekregen van een 21 jarige jongeman die omgekomen was in een auto ongeluk. Hij riep gelijk iedereen op om ook orgaandonor te worden. Tot zover het nieuws uit de voormalige ziekenboeg. Steve ging gelijk over op de iPhone en ook dit was toch wel een beetje verwacht. Geen groot nieuws maar wel wat cijfers die aantonen dat het een hit is met 30 miljoen verkochte iPhones. En een update van OS 3.0 naar 3.1 met Genius voor de appstore en een aantal kleinere verbeteringen (je kan deze update nu al krijgen in iTunes).

Volgende punt: iTunes 9 iTunes is nummer onbetwist de nummer 1 in muziekverkopen over de hele wereld. Er zijn een aantal extra dingen toegevoegd aan iTunes 9. Het syncen van je muziek is meer uitgebreid dan het was, je kan nu ook op artiesten, artiest of genre synchroniseren in plaats van afspeellijsten. Een veelgevraagde feature is nu toegevoegd, het managen van je iPhone/iPod Touch applicaties in iTunes. Je kunt nu in iTunes de volgorde van je apps op je iPhone en/of iPod Touch veranderen. Dit is een mooie toevoeging! Maar het was nog niet voorbij, iTunes bevat nu ook "Homesharing" met andere woorden je kan nu fysiek de inhoud van een bibliotheek synchroniseren met een andere bibliotheek op een andere computer in je netwerk. De Store heeft een make over gehad en er was nog een extra iTunes LP. iTunes LP brengt je eigenlijk de extra's die je vroeger had met fysieke LP's en/of CD's: extra info in boekjes, zoals songteksten en informatie. Dat zit nu in iTunes LP maar dan digitaal, bijvoorbeeld interviews met muzikanten en mooier artwork. Het "heruitvinden" van de 12inch. De iTunes 9 demo werd gedaan door Jeff Robbin. download iTunes 9

Fresh iPods Het verhaal over de iPods werd gedaan door Phil Schiller, hij begon met het standaard verkoopverhaal over de aantallen die verkocht zijn, marktaandeel en een sneer richting de Zune van Microsoft. De iPodTouch werd door Phil Schiller zelfs afgedaan als zijnde beter dan een Dell, Sony PSP of een Nintendo DS. Daarna kwamen een aantal gamefabrikanten op het podium die een en ander lieten zien. Eindelijk werd het tijd voor wat nieuwe iPod hardware. De iPodTouch is in prijs verlaagd en uitgebreid, 8Gb, 32Gb en 64 Gb voor respectievelijk, $199, $299 en $399. De iPod Classic heeft een upgrade gehad die is van 120Gb naar 160Gb gegaan (zelfde prijs) en de iPod shuffle heeft er weer wat kleurtjes bij en een special edition "stainless steel and polished". En toen kwam toch nog een keer de beroemde zin eruit... One more thing. Daarvoor kwam Steve Jobs zelf weer het podium op. De iPod Nano, successtory van de iPods is nu uitgerust met speaker, microfoon en een camera om video te schieten. Apple wil duidelijk de zgn Flip camera's van de markt drukken. Dus het wordt goedkoper, meer opslagruimte, ingebouwde radio met een functie om de uitzending te pauzeren en tot 15 minuten later weer op te pikken en de nieuwe ingebouwde stappenteller zodat je Nike+ sensor de la in kan. Het event werd daarna afgesloten door Norah Jones.

Je kan nu iTunes 9 al downloaden alsmede de OS 3.1 update voor de iPhone en iPod Touch. Voor de nieuwe Nederlandse prijzen kijk op www.apple.com/nl

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB