MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 07-01-2008 10:33

Mobyx
Geregistreerd: 25-10-2007

Aanbieden eigen webhosting of niet?

Hallo,

Ik ben van plan om te starten met websiteontwikkeling als zelfstandig bijberoep en heb hierbij nog een vraag waarop ik van jullie graag een antwoord zou krijgen.
Wat is jullie mening over het aanbieden van webhosting?

Bieden jullie dit zelf aan als reseller? Jullie kopen zelf een reseller pakket bij een gespecialiseerde provider en factureren (eventueel met wat winst) dit door aan de klant.
Of jullie regelen de webruimte voor de klant maar de klant krijgt zijn factuur rechtstreeks van de gespecialiseerde provider. Indien de klant zijn website online is stopt het hier voor mij. Maar indien er achteraf problemen zijn moet de klant zelf contact opnemen met de provider om deze op te lossen.

Indien bij de eerste mogelijkheid blijkt dat je business niet rendabel blijkt en je overweegt om te stoppen, zit je wel nog opgescheept met de hostingcontraten van je klanten wiens websites nog online moeten blijven.
(Het is wel niet de bedoeling dat ik stop na enkele maanden, maar je moet hiermee toch rekening houden dacht ik.)

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Offline

 

#2 07-01-2008 10:44

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

Als het om geld verdienen gaat zou ik het zelf hosten vooral niet doen, wel zelf factureren. Ik voel me prima bij het idee dat ik mijn klanten ergens host waar het relatief weinig kost maar waar ik ook geen sores heb als iets het niet doet of er problemen met de server zijn. Voor die paar euro die je er tussen kunt stoppen kun je nog geen uur per jaar werken.

Anders wordt het als je veel klanten host. Meer dan 30 sites draaien kan misschien zinnig zijn op een colo-server omdat je dan ook nog de baas bent over je eigen hardware.

Zeker als je begint met deze handel zou ik een goed contact met een host opbouwen en de mogelijkheid open houden om meer diensten zelf aan te bieden.

Offline

 

#3 07-01-2008 11:06

Andreas Creten
Pro
@ Leuven, Belgie
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

Zoals deskman al zei moet je het zeker niet voor de opbrengst doen. Wij bieden onze hosting diensten enkel aan onze klanten aan, het is een soort van service die we voor hen leveren.
Het voordeel van zo te werken is dat je kan werken in je vertrouwde ontwikkelingsomgeving, je moet dus niet telkens een halve dag spenderen aan het configureren van de webhost van je klant.

Wij hosten onze klanten op een VPS van SolidHost en gebruiken het Directadmin controlpanel. Het voordeel van een VPS is dat je toch je eigen server hebt maar je niets moet aantrekken van de hardware kant van de zaak. Ook het upgraden of verplaatsen van de server kan zonder downtime. Een ideale oplossing dus voor een groeiende onderneming.

Offline

 

#4 12-10-2008 22:18

Emiel Janson
@ Bergschenhoek
Geregistreerd: 12-10-2008
Website

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

Ik heb een reseller pakketje omdat ik dan zelf ruimte bij- en af- kan schrijven. Hoe vaak heb je het wel niet dat je afhankelijk bent van een webhosting bedrijf die nooit bereikbaar zijn?

Offline

 

#5 12-10-2008 22:33

Chuck
Ex-Crew
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

Daar heb ik nooit last van. Maar dat is ook de reden dat ik graag een hogere prijs betaal.
Voor ons is het belangrijk dat we geen gezeur hebben dat sites van klanten niet beschikbaar zijn.
Uit ervaring weet ik dat gebeld worden, probleem traceren, oplossen, bellen dat het allemaal weer werkt al snel een uur kost.

Offline

 

#6 13-10-2008 00:09

sturb
@ Roermond
Geregistreerd: 23-12-2007
Website

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

Hier precies hetzelfde. Ik regel voor mijn klanten een hosting pakket bij een goede hoster die ook direct aan mijn klant factureert. Als ik over een jaar besluit dat ik ermee stop, ik win de loterij of iets dergelijks,  hebben mijn klanten daar geen last van.

Raad klanten ook altijd precies aan wat chuck zegt. Je kan goedkoop bij een hoster op de hoek een abbo tje voor een pak melk krijgen; maar probeer maar eens contact te krijgen!
Nu pak ik de telefoon en heb iemand aan de lijn!
Ben wel benieuwd wie chuck meestal als hoster aanraadt.

Laatst bewerkt door sturb (13-10-2008 00:10)

Offline

 

#7 13-10-2008 00:14

Chuck
Ex-Crew
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

www.denit.net

Nu moet ik wel zo eerlijk zijn dat ik normaal gesproken geen technische relatie met Denit heb. Dat soort vragen komen eerder van degenen die voor ons de websites voor onze klanten bouwen.

Ik zeg niet dat onze klanten niet gevoelig zijn voor prijs, of niet prijsbewust zijn. Maar Denit heeft, in onze ervaring, een meer dan uitstekende track record.

(zul je zien dat de hele handel nu plat gaat...)

Offline

 

#8 13-10-2008 00:32

sturb
@ Roermond
Geregistreerd: 23-12-2007
Website

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

Chuck schreef:

(zul je zien dat de hele handel nu plat gaat...)

Ken het gevoel. tegen een klant gezegd dat ik nooit problemen had met de hoster. Dag erna door een ddos-attack een dag uit de lucht.

Offline

 

#9 13-10-2008 08:13

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Aanbieden eigen webhosting of niet?

Wat je ook doet, probeer alles bij dezelfde onder te brengen. Het is heel ellendig om elke keer weer opnieuw te moeten uitvinden dat er weer andere PHP-instellingen zijn, dat er wel of geen IMAP aangeboden wordt, dat er wel of geen grote mailboxen aan te maken zijn dat er... (dit lijstje kan heel lang zijn en iedereen doet het weer anders) Resellerpakketjes kunnen wel handig zijn maar voor het verschil in prijs kun je beter een paar euro op de rekening zetten.

Ik zit in de luxe positie dat ik een dedicated server van een klant kan gebruiken voor de hosting maar om alles op orde te houden kost me best een hoop tijd en levert me per saldo niet echt veel voordeel op behalve dat ik in 3 minuten een domein kan hebben geregeld.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB