MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 24-09-2007 19:00

Dicespark
@ Eindhoven
Geregistreerd: 24-08-2007
Website

Google Ads

Ik heb me er een tijdje geleden eens over laten informeren. Reclame maken via google en aan de andere kant reclames aanbieden via google.
Nu ontving ik weer eens een mailing van de KVK, met een flyer:

http://services.google.com/images/adwords_nl/bizz_puppets.gif
http://services.google.com/marketing/links/tegoedbon/
Misschien kunnen jullie er ook je voordeel mee doen en deel hier direct je positieve / negatieve ervaringen met deze google service.

Laatst bewerkt door Dicespark (24-09-2007 19:01)


** The Royal Institute **
grafisch ontwerp, product ontwerp & creatief consultancy
* personal creative design portfolio *
* Twitter *

Offline

 

#2 24-09-2007 19:13

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Google Ads

Google adwords is de cybervariant van 'de bodemloze put'.

Laatst bewerkt door deskman (24-09-2007 19:14)

Offline

 

#3 24-09-2007 22:30

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Google Ads

Bovenstaande opmerking was misschien een beetje flauw/kort door de bocht.

Adwords werken wel maar de hele constructie is gebaseerd op dat iedereen hits wil hebben en daar geld voor over heeft. Je moet dus gaan bieden en daarmee is het gelijk een soort gokspel geworden dat haast niet in de hand te houden is.

Het is erg belangrijk om de boel heel goed na te lezen en proberen te doorzien of google en zoekmachines wel iets voor je kunnen betekenen en of dat je dan ook nog geld waard is.

Die 50 euro zijn er in ieder geval zo doorheen. En daarna begint het echte werk.

Offline

 

#4 19-05-2009 22:05

SvenHeesterman
Geregistreerd: 19-05-2009

Re: Google Ads

Die 50 ben je idd zo kwijt. Maar om te zeggen dat het een bodemloze put is, dat vind ik te sterk.

Adverteren moet meer opleveren dan het kost. Als dat niet het geval is, dan is het een bodemloze put.

Als je een hele specifieke markt hebt, dan is adwords heel interessant.
Heb je een hele algemene dan is het moeilijk om te concureren met grote spelers.

Je betaald per klik, wat je betaald voor die klik, dat bepaal je zelf. Hoe meer je wilt betalen tov je concurent, des te hoger je in de zoekresultaten komt.

Je bepaald voor welke zoewoorden je gevonden wilt worden. Algemene woorden worden door iedereen gebruikt, dus kost het veel om daar bovenaan mee te staan. Specifieke (combinaties van) woorden worden niet veel gebruikt en kosten weinig om mee bovenaan te staan. "Bloemen" is heel duur. "Bloemen Jordaan" is al veel beter, "Bloemen voor blauwe vazen jordaan" Is heel goed als je die daadwerkelijk in de Jordaan kan verkopen.

Adwords kan heel nuttig zijn maar je moet je er flink in vediepen voor je er wat aan hebt.

Offline

 

#5 19-05-2009 22:52

Doodle
@ Den Haag
Geregistreerd: 16-06-2007

Re: Google Ads

Begin vooral ook eens met je website gewoon netjes opbouwen volgens de juiste semantiek. Dit wordt nog zo vaak over het hoofd gezien (maak mezelf er soms ook schuldig aan), maar voor je geld in AdWords gaat steken kun je prima de organische manier van gevonden worden verbeteren. De google seo startersguide (hoewel vol met trivialiteiten) kan best nuttig zijn hierbij. Net als de hulpmiddelen zoals webmaster tools.

Leuke van AdWords is dat je redelijk goed je conversie kunt bepalen, dus min of meer je ROI. In tegenstelling tot een advertentie in een of ander blaadje...

Offline

 

#6 20-05-2009 08:03

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: Google Ads

Will SEO still exist in 5 years Geeft in ieder geval aan waar het om gaat.

Verder is dit al een behoorlijk oud draadje...

Offline

 

#7 20-05-2009 08:20

Martiniman
@ Tikibad
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: Google Ads

Vreemd dat er GRATIS op deze flyers mag staan. Je kunt immers de 50 euro alleen gebruiken met het aanmaken van een abbonement met creditcard. Lekker! Linea recta de prullenbak in. O ja, goed dat je me er aan herinnert: meteen even de krant van KVK afmelden. J├Âmig wat een troep zit er steeds in die wikkel weggestopt.

Probleem is vooral dat Google geen zoekmachine meer wil zijn (het is gewoon de nieuwe Rupert Murdoch), maar dat de meeste gebruikers het wel zo zien. Ik geef les aan MBO'ers en dat is een mooi bewijs dat Google geen zoekmachine meer is. Referenties zijn tegenwoordig van een abominabel niveau. Alle kennis voor deze doelgroep wordt vergaard op Google Images, Wikipedia (want die staat altijd hoog in Google) en Youtube (staat ook hoog in Google).

En het stukje over GO in het hierboven gelinkte filmpje verdient nauwelijks de term GO. Het gaat gewoon over netjes semantisch werken met losse CSS voor de opmaak. Meer niet. Dat een zoekmachine daar blij van wordt allicht. Doe mij maar Virals. Veel leuker om te doen dan SEO.

Laatst bewerkt door Martiniman (20-05-2009 08:42)

Offline

 

#8 20-05-2009 16:33

SvenHeesterman
Geregistreerd: 19-05-2009

Re: Google Ads

SEO is absoluut waardevol en uiteindelijk waarschijnlijk effectiever dan adwords.

Maar als je adwords slim gebruikt dan kan je (min of meer) accuut verkeer naar je website trekken, iets dat anders hoogstens met massa marketing of evt viral lukt. Beiden vragen of heel erg veel talent/kennis of geld om dat in te kopen. Als je niet over (gehuurd) talent/kennis kan beschikken dan is adwords waarschijnlijk de meest voordelige methode voor accuut verkeer.

Wat er in de toekomst met seo en adwords gaat gebeuren is nauwelijks te voorspellen. Met de meeste zoekopdrachten krijg je nu zo'n vloedgolf aan informatie over je uitgestort dat je eigenlijk weer een zoekmachine nodig hebt die de info gaat filteren. En mensen luisteren steeds minder naar ongevraagde reclame. Daarmee is google adwords met slimme keywords eigenlijk de beste methode om jezelf als kleine speler zichtbaar te maken.

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB