MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


  • Forum
  •  » Web
  •  » 'Web Work in progress' draadje

#26 15-05-2007 16:19

bakman
Geregistreerd: 05-05-2007
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Mijn work in progress

Foto's zitten nog in een tabel (blushing) omdat ik het niet voor elkaar krijg om een horizontale scrollbar te forceren met css als de content breder is dan de viewport.

Nu word ook heel de site in 1 keer geladen, idee is om dit met AJAX te gaan doen, scheelt iets in de snelheid, maar ook bandbreedte (al is dat verder een non-issue)

Hangt verder volledig op jquery voor de animaties en traversing/parsing van de content.

Offline

 

#27 15-05-2007 16:23

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

je zou ook kunnen kijken hoe je een "eigen" scrollbar kunt maken, met dhtml en css moet dit kunnen en dan kan je er dus een in je eigen design maken, denk dat dat wel erg mooi kan zijn.

Persoonlijk zou ik ook de pijltjes voor terug en verder niet opzij laten wijzen maar naar boven en beneden, dat is iets intuitiever denk ik.

Wat lukt er precies niet met de plaatjes in div's? je kan toch gewoon een wrapper eromheen zetten die je dezelfde breedte geeft als de tabel nu heeft?

Offline

 

#28 15-05-2007 16:36

Freek.
Ex-Crew
@ Overasselt
Geregistreerd: 04-08-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

bakkie, ik heb de geen verstand van sites bouwen en de achterliggende techniek. Maar ik moet zeggen dat ik deze versie wel erg prettig vind ogen en werken. Zeker die omhoog en omlaag floepende series is leuk, apart, handig en mooi.
Tip van HSL (pijltjes omhoog/omlaag) is een gouden tip. smile


Yeo, i know
[nevermind]

Offline

 

#29 15-05-2007 17:19

bakman
Geregistreerd: 05-05-2007
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

HSL schreef:

je zou ook kunnen kijken hoe je een "eigen" scrollbar kunt maken, met dhtml en css moet dit kunnen en dan kan je er dus een in je eigen design maken, denk dat dat wel erg mooi kan zijn.

Op zich is dat niet onaardig, maar ben er nog niet over uit, voor jquery is er ook een mooie "slider" plugin waar ik iets mee zou moeten kunnen, heb het alleen nog niet aan de praat gekregen.

Persoonlijk zou ik ook de pijltjes voor terug en verder niet opzij laten wijzen maar naar boven en beneden, dat is iets intuitiever denk ik.

de navigatie ben ik nog niet over uit. Ze floepte eerst van links naar rechts (en omgekeerd) vandaar dat de pijltjes nog zo staan, maar idd het zal mooier zijn en ga dit zeker in overweging nemen (dan nog de vraag waar ik ze ga plaatsen).

Wat lukt er precies niet met de plaatjes in div's? je kan toch gewoon een wrapper eromheen zetten die je dezelfde breedte geeft als de tabel nu heeft?

Ik geef geen breedte mee. Om een breedte mee te geven zal ik dan voor dat ie geladen is moeten bepalen hoe breed iedere serie is (het word immers dynamisch; ASP+ajax), dat zie ik niet zitten (moet ik elk plaatje checken en dan een rekensom er op los laten), het zou fluid moeten kunnen op 1 of andere manier.

Als ik een wrapper gebruik, wat word dan de width ? auto ? met vaste hoogte ? werkt volgens mij niet.

Ik ga er zo weer eens aan knutselen.

Laatst bewerkt door bakman (15-05-2007 17:22)

Offline

 

#30 16-05-2007 07:38

Jim
@ Utrecht
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

@Bakman: Ik dacht juist meteen aan dit i.p.v. een scrollbar. Je kan dat bijv. de div op overflow: hidden; zetten. Denk dat je dan wel een cool effect krijgt.

Offline

 

#31 16-05-2007 11:29

bakman
Geregistreerd: 05-05-2007
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Jim schreef:

@Bakman: Ik dacht juist meteen aan dit i.p.v. een scrollbar. Je kan dat bijv. de div op overflow: hidden; zetten. Denk dat je dan wel een cool effect krijgt.

Ja dat is op zich erg fraai. Ik kan jammer genoeg niet mootools & jquery tegelijk gebruiken, dan zitten ze elkaar in de weg.

Ik heb de navigatie aangepast, wellicht ietsjes beter zo.

Nu het dynamische gedeelte in elkaar flansen...

Offline

 

#32 16-05-2007 14:04

HansenOFFLine
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

maar onhandig, nu moet je steeds terug scrollen om naar de volgende fotoshoot te gaan, als je nu die pijltjes aan het einde van de rij ook laat zien.

Offline

 

#33 16-05-2007 14:26

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

de navigatie is inderdaad beter, de info van de shoots staat op een betere plek, maar nu loop je het risico
dat niemand gaat scrollen, niet geheel onlogisch doordat het scrollen niet alleen onhandig is, maar ook lelijk... Ik zou eerder kijken of je ook niet een soort scrol meganisme kan maken netals je nu van boven naar beneden doet maar dan van links naar rechts als het niet op een scherm past.

Offline

 

#34 16-05-2007 14:28

Freek.
Ex-Crew
@ Overasselt
Geregistreerd: 04-08-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

En dan helemaal rechts ook weer een up/down knoppie smile


Yeo, i know
[nevermind]

Offline

 

#35 16-05-2007 14:37

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

jups zoiets :-)

dat maakt het allemaal nets iet gemakkelijker.

Offline

 

#36 16-05-2007 18:41

klaasp
@ Groningen
Geregistreerd: 15-04-2007
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

http://www.vigourmedia.nl/voorbeelden/

Ik zou graag jullie mening willen hebben over dit ontwerp. Het gaat dan vooral om het gebruik van de gele C in het ontwerp. Het is een ontwerp wat ik heel snel heb gemaakt om de klant een idee te geven hoe het eruit zou kunnen zien. Dit is een ontwerp op basis van de schetsen/wensen van de klant.

Offline

 

#37 16-05-2007 18:43

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

Deze reakties waren elders geplaatst als reaktie op bovenstaande schets.

flabber schreef:

Persoonlijk: nee... niet echt een prettig ontwerp. 't Lijkt me ook nu al een probleem als je wat meer tekst hebt, omdat je de 'C' dan uitrekt, of een 2e scrollbalk krijgt wat niet echt een mooie optie zou zijn wink Daarnaast creëer je nu voor jezelf het probleem dat je veel lege vlakken overhoudt in de linker boven- en onderhoek wat niet echt mooi staat.

Ik denk eerlijk gezegd dat het stukken beter kan... zélfs als ze die C graag in het ontwerp willen terugzien wink
Het doet nu heel amateuristisch over, met weinig gevoel voor vorm. Niet lullig bedoelt overigens, maar 't is wel een goedbedoelde eerlijke mening wink

p.s.: Ik denk ook dat je dit beter in het "work in progress" draadje kan plaatsen. Dit draadje is voor ontwerpen die klaar zijn wink

MacBeer schreef:

Klaas, je geeft niet veel informatie maar ik probeer het toch.

Het ontwerp vind ik niet goed. De kleurcombinatie is te overheersend en ik vind het lelijk. Ik zou voor minder sprekende kleuren kiezen. De 'C' vorm... ik vind dat je de plank volledig mis slaat in deze. Ik neem aan dat het bedrijf C@Work heet en dus snap ik dat de 'c' een centrale rol kan spelen in het ontwerp. Maar niet op deze manier.

Overall vind ik wat ik nu zie erg amateuristisch uitzien en dat is niet goed. Niet voor het bedrijf en niet voor jou.
Ik proef uit je verhaal dat de klant een stevige vinger in de pap heeft gehad in het ontwerp. Klanten kunnen niet ontwerpen, daarom komen ze bij jou. Ze kunnen wel sites mooi vinden en dat kunnen ze ook bij jou aangeven. Maar jij bent de ontwerper en jij moet de art-direction in eigen handen houden. Zodra de klant zich tezeer gaat bemoeien in het creatieve proces gaat het mis en krijg je draken van producten. Jouw naam komt eronder te staan en dan ben jij ook het bokkie.

Ik adviseer je om helemaal opnieuw te beginnen met de site.

klaasp schreef:

Dank je voor de reactie. het is eigenlijk zo dat de klant de C op deze manier heeft gekozen + de kleuren


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#38 16-05-2007 18:47

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Ik denk dat hier inderdaad te weinig van jezelf inzit, het ziet er vrij amateuristisch uit, en je kan hetzelfde ontwerp misschien wel helemaal verfijnen zodat het dat wat kwijtraakt, maar ik denk dat het wel lastig is aangezien de layout behoorlijk "knullig" is, ik denk dat dat ook vooral komt doordat de klant zich er teveel mee bemoeit heeft dus ik zou zeggen, leg dit neer voor de klant en maak bijvoorbeeld 2 andere kickass opzetten die veel beter zijn en zorg dat je de klant hiermee overtuigt!

smile

Offline

 

#39 16-05-2007 18:53

MacBeer
Ex-Crew
@ Limbabwe
Geregistreerd: 04-08-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

Ik voer nooit ontwerpen van anderen uit, zeker niet van klanten. Ik sta voor kwaliteit en ga me niet bezig houden met inferieure ontwerpen.
Jij moet met de klant rond de tafel gaan zitten en hem duidelijk maken dat het ontwerp dat hij in gedachten heeft niet goed is. Het komt amateuristisch over en kan hem omzet kosten (als je op deze manier praat luisteren ze vaak aandachtiger). Ontwerpen is bij lange na niet alleen maar een kwestie van 'mooi' en 'niet mooi'. Wat communiceert dit ontwerp? Wat zegt het?
Mij zegt het dat ik te doen heb met een amateur, iemand die niet serieus bezig is met zijn zaak en iemand waar ik niet mee in zaken wil gaan. De eigenaar loopt dus omzet mis.
Het is vrij zwart/wit hoe ik het nu schets maar zo werkt het wel. Een goed en professioneel uitgevoerd ontwerp straalt professionaliteit uit en daarmee ook vertrouwen. Vaak niet bewust maar onbewust.


Computers are to design as microwaves are to cooking. Milton Glaser

Offline

 

#40 16-05-2007 19:53

bakman
Geregistreerd: 05-05-2007
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

HSL schreef:

de navigatie is inderdaad beter, de info van de shoots staat op een betere plek, maar nu loop je het risico
dat niemand gaat scrollen, niet geheel onlogisch doordat het scrollen niet alleen onhandig is, maar ook lelijk... Ik zou eerder kijken of je ook niet een soort scrol meganisme kan maken netals je nu van boven naar beneden doet maar dan van links naar rechts als het niet op een scherm past.

Ach ja lelijk, subjectief als de pest. Veel fotografie sites werken zo en ik heb er persoonlijk geen moeite mee, je kijkt of je kijkt niet.

Punt van het opzij scrollen dmv buttons heeft nogal wat voeten in de aarde; breedte van de container meten, onresize weer meten, scherm verversen, zie ik allemaal niet echt zitten.

De navigatie ook rechts krijgen is me niet gelukt, ik probeer het hele zaakje in CSS te doen en dit gaat niet lekker omdat de boel gaat wrappen, verschillende dingen geprobeerd met whitespaces en floats maar vooralsnog weinig resultaat.

Maar goed, we blijven proberen.

Offline

 

#41 21-05-2007 09:30

JaZ86
@ Amsterdam of Enkhuizen
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

Nog even hetgeen wat in het showoff-topic fout stond, hierheen verplaatst:


Zow bakman, dat ziet er strak uit! Werkt erg lekker, een beetje door scrollen en doorklikken naar de volgende shoot cool Over dat horizontale gebeuren, dat heb ik laatst toevallig ook net ingezet. Na een hoop proberen inderdaad, heb ik er toch een trucje voor gevonden, met php en een stukje inline css:

Code:

    // Items komen met een loopje uit de MySQL
    if(!$positie) {                //$positie bestaat nog niet
        $positie="1050px";        //dus dit is de beginpositie
    } else {
        $positie= ($nummer-1)*500+1050 . "px";        //de overige items krijgen de positie van nummer * 500 (breedte+50) en de beginpositie wordt erbij opgeteld. Dit is bij mij 1050, breed dus, omdat dat zo moest in m'n portfoliosite.
    }
    
    echo"                            //de info uit de loop halen
    <div id=\"item$id\">
        <style type=\"text/css\">
        #item$id    {                  //de inline css dus
            width: 450px;
            margin: 10px;
            padding: 10px;
            top: 100px;
            height: 458px;
            position: absolute;
            left: $positie;            //de variabele positie die per item 500px verschilt
            text-align: left;
            }
        </style>
    <img class=\"foto\" src=\"screens/$foto\" alt=\"$titel\">
    // en overige elementen..
    </div>
";
}

ik weet niet of dit dé manier is, maar hopelijk heb je er iets aan. Ik ben zelf dus ook bezig met m'n portfoliosite:

http://www2.hku.nl/~jasper3/portfolio/web/flash.php

met pass: jri329c. Ik ga deze namelijk naar een aantal bedrijven sturen waar ik zou willen stage lopen. De inhoud, startpositie etc passen zich dan aan aan het betreffende bureau.

Het einde is in zicht! smile


Even a king's riches can not buy more time

Offline

 

#42 21-05-2007 11:54

adnanoner
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Ben nu bezig met mijn site: oxiz.nl (let nog niet op de teksten die zijn ook nog niet af er daar moet ik nog hard over nadenken). Hij werkt zoals ik wil in firefox en safari. Alleen in IE wil het dus niet lukken. Ik weet niet of er hier javascript guru's zijn wink?

Het probleem is namelijk dat ik de "scroller" voor het menu gebruik in combinatie met een nieuwere moofx, en dat lightbox werkt met een oudere moofx versie. Blijkbaar komen deze twee in conflict met elkaar in IE als ze allebei actief zijn. Ik heb al verschillende andere soorten scripts geprobeert. Noodoplossing wordt, denk ik, conditional comments voor IE en wellicht een script dat niet lightbox laadt, maar een popup.
Wat verder nog een probleem is in IE is de "fixed" menu. Ik heb daar een soort van "hack" voor maar die is niet mooi want hij hapert.

Ben benieuwd wat jullie van de site vinden en ik hoop dat ik wat hulp kan krijgen wat betreft IE want ik heb nu even de hoop opgegeven (plus ik heb examens innocent)

Hack voor fixed menu (IE 7 kan namelijk wel position:fixed):

Code:

<!--[if lte IE 6]>
        <style type="text/css">
#menu { position: absolute; left: 35px; top: 325px; }
div > div#fixme { position: fixed; }
ul#menu {
left: expression( ( 35 + ( ignoreMe2 = document.documentElement.scrollLeft ? document.documentElement.scrollLeft : document.body.scrollLeft ) ) + 'px' );
top: expression( ( 325 + ( ignoreMe = document.documentElement.scrollTop ? document.documentElement.scrollTop : document.body.scrollTop ) ) + 'px' );
}
        </style>
<![endif]-->

Laatst bewerkt door adnanoner (21-05-2007 12:02)


G5 2x2 Ghz 1.5 GB Ram | iPhone 2G

Offline

 

#43 21-05-2007 12:07

flabber
@ Spijkenisse
Geregistreerd: 15-12-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Persoonlijk vind ik 't idee wel leuk, maar je hebt een gigantische horizontale én verticale balk... en da's nou niet echt fijn in gebruik, en stoot een hoop mensen af. Ook niet in de minste zin omdat het niet af lijkt door dingen zoals het menu wat blijft staan als je horizontaal scrollt. Dat oogt een beetje rommelig.

Het idee van kleuren is leuk... een beetje zoals www.shauninman.com smile


- iMac Core Duo 24" - 3.06Ghz - 4GB ram - 750GB HD - 8800GS
- Apple TV 160Gb / iPhone 3G

Offline

 

#44 21-05-2007 12:12

adnanoner
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

flabber schreef:

Persoonlijk vind ik 't idee wel leuk, maar je hebt een gigantische horizontale én verticale balk... en da's nou niet echt fijn in gebruik, en stoot een hoop mensen af. Ook niet in de minste zin omdat het niet af lijkt door dingen zoals het menu wat blijft staan als je horizontaal scrollt. Dat oogt een beetje rommelig.

Het idee van kleuren is leuk... een beetje zoals www.shauninman.com smile

ik kan wellicht met css/javascript ervoor zorgen dat je geen horizontale scroller hebt?

(ps. pff volgens mij is het makkelijker om een IE site apart te maken van een FF/safari site hihi, heb nog nooit zoveel gedoe gehad met een website)

Laatst bewerkt door adnanoner (21-05-2007 12:14)


G5 2x2 Ghz 1.5 GB Ram | iPhone 2G

Offline

 

#45 24-05-2007 13:30

JaZ86
@ Amsterdam of Enkhuizen
Geregistreerd: 19-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

yess, mijn portfoliotour begint al aardig op te schieten:
http://www2.hku.nl/~jasper3/portfolio/Afbeelding%201.png

to do:
- snelmenu
- thuislocatie
- flvplayer
- telefoongesprek opnemen
- interactie wanneer je gebeld wordt / bluetooth
- geluid wat zachter
- ..?


Even a king's riches can not buy more time

Offline

 

#46 24-05-2007 13:35

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

nou, safari wordt er niet blij van, mijn cpu verbruik zit op bijna 200%, maar ja dat is normaal met flash.

het principe is heel cool, het mag van mij alleen wel wat gelikter, en waar zit het knopje om het geluid uit te zetten?

grin

Offline

 

#47 24-05-2007 14:11

flabber
@ Spijkenisse
Geregistreerd: 15-12-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Het probleem met de 200% van m'n processor heb ik gelukkig niet, maar ik heb wel een paar andere dingen die me opvallen smile

- leuk idee!
- In plaats van de muziek zachter, zou ik een volumeknop maken. Ik denk dat er best een hoop mensen zijn die liever geen muziek hebben namelijk, en zo kun je ze wat controle over hun eigen voorkeur geven :-)
- Ik heb af en toe geen idee waar ik moet klikken... de startpagina/loadpagina spreekt voorzich. Op de map wordt het iets minder vanzelfsprekend, hoewel mensen daar ook nog wel uitkomen. Maar ik krijg niet 't idee dat ik naar een portfolio zit te kijken (kan het nergens duidelijk vinden namelijk), en de plaatjes die ik te zien krijg zeggen me ook niet zoveel... ik kan ook geen "back" button ofzo vinden. Is dat bewust gedaan?


- iMac Core Duo 24" - 3.06Ghz - 4GB ram - 750GB HD - 8800GS
- Apple TV 160Gb / iPhone 3G

Offline

 

#48 24-05-2007 16:15

hietahh
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

Waarom staan eigenlijk de portfolio-items waar ze staan op de kaart? Zit er een gedachte achter de plaatskeuze, bedoel ik?

Offline

 

#49 29-05-2007 23:13

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Voor het project waar ik nog steeds mee bezig ben ben ik op zoek naar een goede manier om veilig in te loggen.

Ik gebruik nu cookies en plain text passwords in de database en ik heb me rot lopen zoeken hoe ik op een goede manier het moet ombouwen naar een versie met encrypted passwords, weet iemand hier een goede tutorial voor?

Offline

 

#50 29-05-2007 23:24

freshface
Pro
@ Belgie, Sinaai/Gent
Geregistreerd: 17-08-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Je kan je paswoord zelf als md5 in je db zetten.
En bij het inloggen het paswoord in het invulveld omzetten naar md5 en deze vergelijken met het pasw uit de db dat aan die user gekoppeld is.

Offline

 
  • Forum
  •  » Web
  •  » 'Web Work in progress' draadje

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB