MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


  • Forum
  •  » Web
  •  » 'Web Work in progress' draadje

#1 12-05-2007 07:14

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

'Web Work in progress' draadje

Zo,.. Ik weet niet of deze net zo vaak gebruikt gaat worden als die in grafisch,
maar hij is wel handig denk ik.

Ik ben bezig met een facturerings systeem.

De database opzet is helemaal af, het overzicht is af, de factuur opmaak is af.
De formulieren om de boel in de database te knallen werken, maar ze werken
niet echt makkelijk en intuïtief, hebben jullie nog suggesties en opmerkingen
van zaken die niet echt handig werken?

De site staat hier

Offline

 

#2 12-05-2007 07:30

Deskman
Beheerder
@ the desk
Geregistreerd: 14-09-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Ziet er mooi uit hoor. Voor boekhoudkundige druiven als ik zijn dit soort systemen een uitkomst.

Ik zou in ieder geval van het keuzemenu bovenin een jumpmenu maken (waar je na de keuze gelijk naar de juiste pagina gaat zonder eerst op GO te hoeven klikken)

Verder: automatisch de datum van vandaag invoeren of in ieder geval alvast invoeren.
En wat mij betreft moet je ook een bedrijf en een project in kunnen voren als je een factuur aan het aanmaken bent.
Ook iets meer navigatie zou mooi zijn: een terug-knopje, sorteerknopjes, toon klant etc...

Ga zo door!

Offline

 

#3 12-05-2007 12:17

aerosoul
Pro
@ Curaçao
Geregistreerd: 18-09-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Opties die hierboven genoemd worden vind ik inderdaad al heel goed, verder zou ik 'm layout-technisch het liefste in het midden van de pagina willen zien. Hij is vrij smal, en zelfs op die 17" iMac schermpje vind ik 'm vrij irritant links staan.

En misschien de text onderin 1 maatje groter.

Maar lekker bezig! net systeempje!

Offline

 

#4 12-05-2007 14:20

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

deskman schreef:

Ik zou in ieder geval van het keuzemenu bovenin een jumpmenu maken (waar je na de keuze gelijk naar de juiste pagina gaat zonder eerst op GO te hoeven klikken)

die heb ik nu gefixed.

deskman schreef:

Verder: automatisch de datum van vandaag invoeren of in ieder geval alvast invoeren.

Ja, daar zat ik ook al aan te denken, maar ik heb nu de factuurdatum daar staan, maar de factuurdatum is natuurlijk de datum dat hij verstuurd wordt. Ik denk dat ik het anders ga doen, dat ik bij de factuurdatum in de voorbeeld factuur de datum van vandaag zet en als hij klaar is dan moet er een pdf gebakken worden en gemaild/opgeslagen en geprint worden en die datum wordt dan in de db gezet.

deskman schreef:

En wat mij betreft moet je ook een bedrijf en een project in kunnen voren als je een factuur aan het aanmaken bent.

Ja dit moet uiteindelijk wel zo worden ja.

deskman schreef:

Ook iets meer navigatie zou mooi zijn: een terug-knopje, sorteerknopjes, toon klant

Ja, hier moet ik ook nog mee gaan spelen.

grin

Offline

 

#5 12-05-2007 15:45

HansenOFFLine
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

waar moet ik naar toe als ik een factuur heb ingevuld? staar nu naar een lege factuur pagina waar ik een nieuwe kan invoeren en verder geen knoppen! wat blijkt de factuur wordt niet toegevoegd, is dit nu een werkende demo of ...?
als ik options probeer krijg ik een foutmelding, misschien de optie opions uit het menu halen?

Offline

 

#6 12-05-2007 15:48

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

de factuur wordt wel toegevoegd, kijk maar in het overzicht, en nee dit is nog geen demo, want het werkt nog niet allemaal optimaal, vandaar dat ik ook een in progress topic heb aangemaakt.

Offline

 

#7 12-05-2007 16:13

HansenOFFLine
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

ik heb nu 3 keer een factuur probeert toe te voegen en ik zie hem niet veschijnen, als laatste cijfer had het een 9.

Offline

 

#8 12-05-2007 16:14

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

ik zal hem ff checken..

Update: nu werkt het wel, ik had net iets toegevoegd aan de .js dat werkt nu wel.

Offline

 

#9 12-05-2007 16:45

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

ik heb er nu ook ff sorteer knopjes bij gedaan, nu alleen nog kijken hoe ik die kan gebruiken als je al gefilterd hebt op bijvoorbeeld alleen open facturen.

Offline

 

#10 14-05-2007 16:19

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

zo, de sorteer volgorde blijft ook staan als je van alle facturen naar alleen de betaalde facturen gaat.

Offline

 

#11 14-05-2007 16:51

flabber
@ Spijkenisse
Geregistreerd: 15-12-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Ik zie dat je een "overzicht" knopje in het dropdownmenu hebt gezet. Zou het niet praktischer zijn om daar een apart knopje voor te maken? Dan hou je de lijst met facturen en het terugknopje netjes gescheiden... lijkt me wat overzichtelijker, en prettiger in gebruik smile

Ik denk ook dat het wat overzichtelijker staat als de lijst facturen om en om een tint krijgen. Plus dat het in één klap wat duidelijker is als je icoontjes of zoiets gebruikt om aan te geven of iets betaald is, open staat of opgestuurd is. Misschien ook gelijk de interlinie iets groter maken om de leesbaarheid omhoog te schroeven?

Maar al met al mis ik wat overzicht in waar je bent, wat je doet en waar je naartoe wilt in je factuursysteem. 't komt allemaal een beetje ondoorzichtig over, alsof je geen controle hebt over je eigen factuurlijst o.i.d.

Mvg,
Joram

p.s.: Ik krijg ook telkens een foutmelding als ik op een factuur klik.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hsl/web/hslmedia/klanten/invoice1/factuur.php on line 59

Laatst bewerkt door flabber (14-05-2007 16:54)


- iMac Core Duo 24" - 3.06Ghz - 4GB ram - 750GB HD - 8800GS
- Apple TV 160Gb / iPhone 3G

Offline

 

#12 14-05-2007 16:59

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

flabber schreef:

p.s.: Ik krijg ook telkens een foutmelding als ik op een factuur klik.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hsl/web/hslmedia/klanten/invoice1/factuur.php on line 59

Klopt, dat is een foutmelding die ik nog moet afvangen als er geen factuurregels bij een factuur staan.

De rest van je argumenten kloppen ook, ik ben nu een menu aan het maken en ik heb hem op een andere plek al zo gemaakt dat je ook op bedrijf kan selecteren. Ik denk dat ik het vooral duidelijker kan maken als er breadcrums bijstaan, dan navigeert het ook iets makkelijker.

Offline

 

#13 14-05-2007 17:00

flabber
@ Spijkenisse
Geregistreerd: 15-12-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Ah ja... breadcrumbs grin
Ik kon er maar niet op komen wat ik miste, hehehe.
Succes in ieder geval wink


- iMac Core Duo 24" - 3.06Ghz - 4GB ram - 750GB HD - 8800GS
- Apple TV 160Gb / iPhone 3G

Offline

 

#14 14-05-2007 19:15

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

zo, foutmelding is weg, en breadcrums staan erbij.

best leuk als je niet zoveel php snapt dat het wel gewoon allemaal goed lukt :-)

Offline

 

#15 14-05-2007 22:29

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

flabber schreef:

Ik denk ook dat het wat overzichtelijker staat als de lijst facturen om en om een tint krijgen.

Heb je een tip hoe ik dat kan doen?

Offline

 

#16 15-05-2007 08:28

flabber
@ Spijkenisse
Geregistreerd: 15-12-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Als je het overzicht in een tabel of list hebt staan, kun je om en om de Li's of TD's een class geven met een achtergrondkleurtje. Er is ook een wat meer geavanceerde oplossing die het automatisch doet voor je, maar die staat ergens op www.alistapart.com smile Werkt een beetje met Javascript dacht ik.


- iMac Core Duo 24" - 3.06Ghz - 4GB ram - 750GB HD - 8800GS
- Apple TV 160Gb / iPhone 3G

Offline

 

#17 15-05-2007 08:32

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

flabber schreef:

Als je het overzicht in een tabel of list hebt staan, kun je om en om de Li's of TD's een class geven met een achtergrondkleurtje.

Dat snap ik inderdaad, maar het was meer de vraag hoe ik dat in php doe, maar ik heb er vast over gedroomd, want vanmorgen dacht ik dat het met een teller die ik mee laat loop moet kunnen. :-)

Offline

 

#18 15-05-2007 08:36

flabber
@ Spijkenisse
Geregistreerd: 15-12-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Hehe, PHP is voor mij nog 95% *&@^%#$ <-----onbegrijpelijk wink


- iMac Core Duo 24" - 3.06Ghz - 4GB ram - 750GB HD - 8800GS
- Apple TV 160Gb / iPhone 3G

Offline

 

#19 15-05-2007 10:16

Black Mamba
Geregistreerd: 29-03-2007

Re: 'Web Work in progress' draadje

HSL schreef:

flabber schreef:

Als je het overzicht in een tabel of list hebt staan, kun je om en om de Li's of TD's een class geven met een achtergrondkleurtje.

Dat snap ik inderdaad, maar het was meer de vraag hoe ik dat in php doe, maar ik heb er vast over gedroomd, want vanmorgen dacht ik dat het met een teller die ik mee laat loop moet kunnen. :-)

Je kan in je loop nagaan of het een even getal is door een restdeling te doen.
dus in je for loop gebruik je bijvoorbeeld $i, dan doe je:

Code:

if($i%2==0) $class = "bgColoured";
else $class="andereBgColoured";
echo '<li class="'.$class.'">bla bla</li>';

Simpel voorbeeld maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik.

Offline

 

#20 15-05-2007 10:18

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

niet helemaal, maar ik heb het zo opgelost:

Code:

<?$sClass1 = 'even'; 
$sClass2 = 'oneven'; 
$iTeller = 0; 
            
// haalt alle invoices op en gooit ze allemaal in een tabel.
foreach($invoices as $invoice ){?>
<tr class="invoice_<?= ( $iTeller++ & 1 ) ? $sClass1 : $sClass2; ?>">
[*knip*]

Offline

 

#21 15-05-2007 12:43

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

zo, nu zijn er ook afwijkende btw tarieven mogelijk, wel zo handig :-)
Ow, en de status icoontjes zag je in safari al, maar die doen het nu ook in firefox e.d.

Offline

 

#22 15-05-2007 14:23

HansenOFFLine
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

dat begint er al op te lijken, nu nog de pagina's voor klanten en timesheet smile.

Offline

 

#23 15-05-2007 14:34

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Welke pagina's voor klanten bedoel je? en welke timesheet bedoel je?
Het was niet de bedoeling om dat soort zaken nu al in te bouwen.

Eerst wil ik dit systeem werkend hebben met de pdf meuk erbij, daar
ga ik straks aan beginnen.

:-)

Offline

 

#24 15-05-2007 14:52

HansenOFFLine
Geregistreerd: 18-09-2006

Re: 'Web Work in progress' draadje

was gewoon wishfull thinking smile. zit rond te kijken i.p.v. zelf iets te maken in php of filemaker waarin ik mijn projecte bij ga houden.

Offline

 

#25 15-05-2007 15:51

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

Re: 'Web Work in progress' draadje

Heheh, nou ik kon niets vinden vandaar dat ik zelf het ben gaan maken, ben nu ook alweer een stap verder.
Nu zitten er variabele btwnummers in, wel zo handig dat oude facturen niet meer veranderen als je een nieuw btw tarief in de db erbij zet.

Ik heb naast de factuurdatum nu ook de betaaldatum ingevoerd, en het aantal dagen dat een klant te laat of te vroeg is met betalen.

:-)

Offline

 
  • Forum
  •  » Web
  •  » 'Web Work in progress' draadje

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB