MacMinds - great minds think different

Navigatie

Zoeken

Inloggegevens

Je bent niet ingelogd.


#1 03-09-2006 17:34

HSL
Beheerder
@ Amsterdam
Geregistreerd: 30-07-2006
Website

MacMinds' forumregels

De forumregels van MacMinds zijn simpel:
gebruik je gezond verstand  en gedraag je fatsoenlijk.

Wie zich aanmeldt op MacMinds, verklaart zich te zullen houden aan deze forumregels:

Regel 1: Wees je bewust van mens achter de nick
Alle leden hebben hun eigen tekortkomingen, onhebbelijkheden, gebreken, gevoelens, emoties en talenten die je ook in het 'echte leven' kunt tegen komen. Dat geldt niet alleen voor anderen, maar ook voor jou. Probeer je daar bewust van te zijn als je reageert op anderen.

Regel 2: Hanteer dezelfde gedragsnormen als in het echte leven
Wetten en regels heb je overal dus ook op MacMinds. De regels hier wijken niet af van die van het echte leven. Posts, avatars, onderschriften en PB's die kwetsend, obsceen, vulgair, lasterlijk, haatdragend, opruiend, bedreigend of seksueel intimiderend zijn, worden niet gewaardeerd en getolereerd. Het beschikbaar maken van warez, serials en/of anderszins auteursrechtelijk beschermde zaken is nadrukkelijk verboden. Wie zich toch schuldig maakt aan dergelijke vergrijpen, kan een ban krijgen. In ernstige situaties zal MacMinds contact met je ISP of de politie opnemen. Ook het maken van reclame voor je eigen product is nadrukkelijk verboden, hiervoor kan je adverteren en contact opnemen met een van de beheerders.

Regel 3: Ken je plek op het net
MacMinds maakt onderscheid tussen gebruikers en doet dat bewust. Dat onderscheid wordt gemaakt op basis van expertise en niet op de innemendheid van je karakter. Dat mag echter geen aanleiding zijn om jezelf groter of kleiner te wanen dan je bent. Er is altijd wel iemand die meer weet … over iets. Je kennis en inzichten maken je geen beter mens, maar vooral een nuttig lid van de community. Dat laatste is wat telt op MacMinds.

Regel 4: Respecteer tijd en bandbreedte
MacMinds is een community en een community valt of staat bij de actieve deelname van leden.
Actief zijn, betekent niet dat je veel berichten moet plaatsen, maar dat je nuttige bijdragen levert en dat je ook zelf op zoek gaat naar antwoorden. Gebruik de zoekfunctie.

Regel 5: Laat je van je beste kant zien
Doe aan positieve zelfreclame door in woord en daad een voorbeeldig forumgedrag te hebben. Hoe beter je je als forumlid gedraagt, hoe meer waarde je berichten krijgen.

Regel 6: Deel je expertise
Een community staat of valt met de bereidheid je kennis te delen. Vertel niet alleen dat je dingen heel goed kan of weet, maar help anderen actief met je kennis en vaardigheden.
Waardeer de tijd en moeite die anderen steken in jouw vragen of problemen. Laat het blijken als je geholpen bent.
Maar help ook met helpen: Als je een vraag kunt beantwoorden, doe het dan, ook al gaat het in jouw ogen over iets triviaals. Je hulp wordt gewaardeerd.

Regel 7: Help flame wars en trollen in bedwang te houden
Trollen, flame wars en anderszins vervelend forumgedrag komen overal voor, maar ze kunnen worden bedwongen door de crew actief te steunen. Meldt ongewenst gedrag of ongewenste posts via de knop Rapporteer aan de crew.
Publiekelijk gebedel om slotjes of bans wordt niet gewaardeerd.

Regel 8: Respecteer de privacy van een ander
Op een forum mag je er voor kiezen volledig anoniem door het leven te gaan, net zo zeer als je er voor mag kiezen je ziel en zaligheid en je persoonlijke gegevens publiekelijk beschikbaar te stellen. Wij verlangen van de leden dat zij verstandig en respectvol omgaan met de privacy van anderen. Als er echter sprake is van reclame maken mag MacMinds in het betreffende topic de identiteit van het forumlid bekend maken.

Regel 9: Maak geen misbruik van je macht
Kennis is macht, maar ga verstandig om met de macht die je kennis je geeft. Morgen kan ze achterhaald zijn en ben je zelf afhankelijk van de kennis van een ander. Spreek mensen erop aan als ze zich misdragen, maar neem daarbij altijd alle andere forumregels in acht.

Regel 10: Het forum is geen marktplaats
Het te koop aanbieden van producten of diensten wordt op dit forum niet gewaardeerd. Voor het verkopen van tweedehands Macs kun je op verschillende websites terecht en opdrachten of banen kun je op andere manieren vinden.

Regel 11: Bewaar je geduld en houd rekening met andere gebruikers.

Laatst bewerkt door Jenneke (22-08-2008 10:59)

Offline

 

Forum voettekst

MacMinds v 1.05 Powered by PunBB